Библиотеката към Читалище Развитие-1973“ в Пещера започна инициатива за специална

...
Библиотеката към Читалище Развитие-1973“ в Пещера започна инициатива за специална
Коментари Харесай

Библиотеката Пещера прави литературна терапия срещу коронавируса с Полет над кукувиче гнездо

Библиотеката към Читалище „ Развитие-1973 “ в Пещера стартира самодейност за специфична терапия с книги, с цел да оказва помощ на своите читатели да се оправят с тревогата с взор на коронавирус пандемията. Това оповестиха от културната институция.
Библиотерапията датира от антични времена, още от първите храмови библиотеки в античен Египет. Сропед библиотекаря Богдана Сиракова, посредством техниките на библиотерапията може да се влияе върху читателската просвета, избрани детайли върху личността на читателя, както и да се оказва прочувствена поддръжка на хора в рецесия.
Ето какво се съдържа в рецептурника при боязън от основаване на обществени контакти:
„ Грозното пате “ на Андерсен, на Кен Киси „ Полет над кукувиче гнездо “, „ На изток от парадайса “ на Джон Стайнбек, на Екзюпери „ Малкият принц “, на Виктор Юго „ Парижката Света Богородица “, на Ерих Мария Ремарк „ Сенки в парадайса “, на Павел Вежинов „ Нощем с белите коне “, на Рей Бредбъри „ Вино от глухарчета “, на Алекс Беляев „ Владетелят на света “ и други
В различен рецептурник за поддръжка на непосредствен болен Богдана Сиракова цитира още заглавия, измежду които: на Мария Лалева „ Живот в скалите “, на Даниел Стийл „ Хубави неща “, на Скот Фицджералд „ Нежна е нощта “, „ Шантарам “ на Грегъри Робъртс, „ Тетрадката “ и „ С мирис на канела “ на Никълъс Паркс, на Елизабет Гилбърт „ Яж, моли се и бит “, „ Братята с лъвски сърца “ на Астрид Линдгренд, „ По жицата “ на Йордан Йовков.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР