Биатлонистките на Франция спечелиха щафетата на 4 х 6 километра

...
Биатлонистките на Франция спечелиха щафетата на 4 х 6 километра
Коментари Харесай

Франция спечели женската щафета по биатлон в Антхолц-Антерселва, България не стигна до финала

Биатлонистките на Франция завоюваха щафетата на 4 х 6 километра от Световната купа в италианския курорт Антхолц-Антерселва.

Българският тим, който бе в състав Лора Христова, Валентина Димитров, Даниела Кадева и Милена Тодорова, не стигна до финала, защото бе затворен с обиколка на трети пост. Дотогава националките се движеха с две наказателни обиколки и девет спомагателни патрона на 18-о място.

Французойките - Лу Жанмоно, Ане Шавалие-Буше, Клои Шавалие и Жулия Симон, изминаха дистанцията от 24 километра за 1 час, 7 минути и 21.3 секунди, като използваха единствено два спомагателни патрона за цялото съревнование. Отличната им пукотевица ги остави без конкуренция и те реализираха втората си победа в четири старта от началото на сегашния сезон.

На второ място приключи щафетата на Швеция. Лин Першон, Анна Магнусон, Хана Йоберг и Елвира Йоберг използваха осем спомагателни патрона и финишираха на 45.2 секунди от Франция.

Последното място на почетната стълбичка бе за Германия. Бундестимът, който бе показан от Ванеса Фойгт, София Шнайдер, Янина Хетих-Валц и Хана Кебингер, завърши на 1:16.9 минути от победителките с 10 спомагателни патрона.

На четвърто място остана щафетата на домакините от Италия, която обаче завъртя и една наказателна обиколка. Място в топ шест откриха още Австрия и Норвегия.

В класирането при щафетите след четири от пет старта този сезон води Швеция с 276 точки. Франция излезе на второ място с 270 точки, пред Германия с 260 и Норвегия с 235. България е на 16-о място с 97 точки.

По-късно през днешния ден в Антхолц-Антерселва е щафетата на 4 х 7,5 километра при мъжете.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР