Биатлонистката Милена Тодорова не е вярвала, че ще спечели три

...
Биатлонистката Милена Тодорова не е вярвала, че ще спечели три
Коментари Харесай

Наследничката на Катя Дафовска започва да тренира, без да е гледала биатлон по телевизията

Биатлонистката Милена Тодорова не е вярвала, че ще завоюва три медала на международното състезание по биатлон за девойки в Ленцерхайде (Швейц). 22-годишната троянка завоюва сребро в самостоятелния старт на 15 км и два бронза в спринта и преследването.

" Честно казано, не имах вяра, че ще взема орден от всяка дисциплинираност - призна пред " България Днес " Милена. - Бях сигурна в моята подготовка, която беше за отличие, само че не съм предполагала, че ще бъдат три. След първия старт се успокоих душевен. Това беше последно международно състезание за мен в тази възрастова група. Имаше известно напрежение. Участията в Световната купа за дами бяха доста потребни. Дават самочувствие и опит. Когато правиш класирания в елита, си наясно, че имаш късмет за нещо по-голямо при девойките. "

Тодорова няма време за отмора. Десет дни след триумфа тя ще поведе народен тим за международното състезание за мъже и дами в Антхолц (Ит). Битките по белите писти стартира в четвъртък.

" Не съм си сложила никакви цели. Нямам визия какво мога да направя, тъй като ми е първо международно състезание за дами. По-добре да потегли без никакви навивки от психическа позиция - описа Милена Тодорова. - Повъзстанових се след стартовете на международното за девойки. Имаше няколко дни за отмора с леки тренировки. Сега още веднъж започваме заблуждение за надпреварите. Пистата в Италия е тежка, само че изискванията са отлични. Времето е хубаво. В понеделник имаше лек снеговалеж. "

Чаровната троянка в никакъв случай не е гледала биатлон по малкия екран, преди да стартира да тренира.

" Мама ме заведе на стадиона в трети клас. Бях на 9-10 години - спомня си най-хубавата българска биатлонистка. - Беше пролетта. Оттогава спортът постоянно е част от живота ми.”

Тодорова избира самостоятелната дисциплинираност, където България има най-големите триумфи. В това число са олимпийската купа на Катя Дафовска от Нагано и сребърният орден на гаджето на Милена - Владимир Илиев, от международното състезание през 2019-а.

" Катя Дафовска постоянно ме поучава да влизам умерено в надпреварите. Казвала ми е и много неща по отношение на стрелбата - добави Милена Тодорова. - Съветите на Владо са същите, както и на Катя. Той ми споделяше преди международното за девойки да направя нещата, които съм предходна през тренировките и няма по какъв начин да не реализира топ резултат. "

Голямата фантазия на Милена Тодорова са Зимните олимпийски игри след две години. Тя е реалистка и е на правилото малко по малко.

" Преди това би трябвало да се покорят по-малки върхове - добавя Милена. - Ако сме живи и здрави, всичко ще се случва обикновено и последователно. "

“България Днес”
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР