Би било утешително да вярваме, че смъртта на Алексей Навални

...
Би било утешително да вярваме, че смъртта на Алексей Навални
Коментари Харесай

Странната лоялност на глобалния фен клуб на Путин

Би било утешително да имаме вяра, че гибелта на Алексей Навални най-сетне ще трансформира Владимир Путин в интернационален парий. Но близката история и сегашната политика демонстрират друго. Тъжно е евентуално съветският водач да продължи да бъде третиран с почитание – и даже с удивление – в огромни елементи на света.

Никой не би трябвало да чака, че Си Дзинпин ще изхвърли Путин просто тъй като в Русия се е случила друга неочаквана гибел. Китайският водач споделя омразата на Путин към продемократичните деятели. По-изненадващо е, че Путин също продължава да поддържа другарски връзки с водачите на някои от най-мощните демокрации в света.

Наистина е изцяло допустимо трите най-големи демокрации в света - Индия, Съединени американски щати и Индонезия — всички ще изберат фенове на Путин за свои водачи тази година. Прабово Субианто от Индонезия, Нарендра Моди в Индия и Доналд Тръмп в Съединени американски щати са известни с това, че стоят настрани от интернационалното наказание на Путин – по аргументи, които надвишават действителната политика.

Пр...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР