Финансирането за държавната детска болница е осигурено, заяви служебният министър-председател

...
Финансирането за държавната детска болница е осигурено, заяви служебният министър-председател
Коментари Харесай

Главчев: Финансирането за държавната детска болница е осигурено

Финансирането за държавната детска болница е обезпечено, съобщи служебният министър-председател Димитър Главчев, съобщи Българска национална телевизия.

 

По-рано през днешния ден стана ясно, че служебното държавно управление е одобрило построяването на частна болница " Мама и аз " в София. Премиерът уточни, че няма колизия сред двете лечебни заведения.

 

" Едната е и за деца, и за възрастни, другата ще е единствено за деца ", посочи Главчев.

 

Проектът за частната болница e на стойност 120 милиона лв., като вложителят е декларирал подготвеност да я построи в период до 48 месеца. От публичния съвет за Националната детска болница реагираха на новината, като предизвестиха, че частният план ще лиши от фрагменти държавния, чието създаване още не е почнало.

 

От здравното министерство разясняват, че в многопрофилната болница " Мама и аз " ще се лекуват най-вече пациенти над 18 години.

 

Предвидено е там да има единствено едно педиатрично поделение с 40 кревати. Болницата ще работи със здравната каса. Колкото до бъдещата национална детска болница от министерството осведомят, че следва подписване на контракт с компанията реализатор.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР