Би било чудесно да си милиардер. Още по-добре е да

...
Би било чудесно да си милиардер. Още по-добре е да
Коментари Харесай

Това са петимата най-млади милиардери в света, каква е тяхната история?

Би било отлично да си милиардер. Още по-добре е да си милиардер преди 30-годишна възраст.

Те са измежду тези щастливи хора - милиардери на 20 години. Трима от тези млади милиардери са наследили своето положение. Двама сами са го изкарали в софтуерната промишленост.

И в двата случая благосъстоянието им разрешава да вършат някои много зрелищни неща, като да си купуват остров и по-късно частен аероплан, с цел да стигнат до този остров.

Ето по какъв начин изкарват и харчат парите си петима от най-младите милиардери в света:

Александра и Катарина Андресен

Нетно благосъстояние: Щатски долар 1,2 милиарда всяка

Най-младият милиардер в света е към момента 22-годишната Александра Андресен. Александра и нейната 24-годишна сестра Катарина, които са наследили благосъстоянието си от татко си, имат всяка по 1,2 милиарда $.

През 2007 година татко им, Йохан Андресен, трансферира акциите си във Ferd Holdings, най-голямата компания в Норвегия, на дъщерите си. Семейство Андресен натрупа благосъстоянието си от тютюневата промишленост. Пра-пра-дядото на Александра и Катарина основава най-голямата компания за цигари в Норвегия. Тази компания бе продадена за 500 млн. $ през 2005 година и парите бяха вложени в хедж фондове и недвижими парцели.

Александра обича да язди коне и да се състезава. Тя има минимум четири коня и се грижи за тях доста добре. Александра приема конете си толкоз съществено, че е член на националния отбор на Норвегия по конна езда.

Александра също обича живота навън, което може да се чака някой, който харесва конете и ездата. Тя се посвещава на туризъм, къмпинг и лов на риба. Но не позволявайте на тези занимания от междинната класа да ви заблудят, тя също по този начин обича първокласните пътувания, като постоянно споделя фотоси от тях в профила си в Instagram.

Катарина, въпреки това, избира да прекарва времето и и да харчи парите си в крайник с последните фешън трендове и носи извънредно скъпи дизайнерски чанти, като Louis Vuitton за 1900 $.

Катарина също по този начин е фанатик на тематика обувки, и си купува лимитирани артикули на Christian Louboutin, които се продават за 640 $. Любител на животните като по-малката си сестра, гордостта и насладата на Катарина е нейният булдог Тайчо.

Густав Магнар Витзьо

Нетно благосъстояние: 3 милиарда $

Густав Магнар Витзьо, както и сестрите Андресен, е от Норвегия. Той е третият най-млад милиардер в света на 26 година Официално получава благосъстоянието си през 2013 година, когато татко му му подари съвсем половината от акциите в сполучливата си сьомга компания SalMar ASA, която е един от най-големите производители на сьомга в света. Подаръкът го направи собственик на най-голямото благосъстояние в Норвегия, само че по някаква причина той търси други способи за персонално изложение отвън бизнеса със сьомгата.

Например, той е натрупал заслужен брой почитатели в Instagram, където на този стадий има повече от 105 000 почитатели и същински професионален контракт за модел с Next Models Worldwide в родната му Норвегия. Това е в допълнение към доста други бизнес инициативи, като да вземем за пример вложенията му в започващи компании като алтернативата на Snapchat Gobi и Key Butler, продавани на ползвателите на Airbnb.

Густав също е същински почитател на модата, и по-специално обувките. Той е чест посетител на първия ред на норвежките фешън ревюта. И също е фен на пътуванията и споделя фотоси от ваканциите си в Instagram.

Джон Колисън


Нетно благосъстояние: 2.1 милиарда $

Съоснователят на Stripe Джон Колисън е четвъртият най-млад милиардер в света на 28-годишна възраст. Той е единствено два месеца по-млад от създателя на Snapchat Еван Шпигел. Джон основава Stripe с брат си Патрик през 2008 година Роден в Ирланди, той е студент в Харвард, когато вършат Stripe, тъй че напуща университета, с цел да се концентрира върху бизнеса.

Сега, с изключение на превръщането на Stripe в едно от най-популярните мобилни приложения за разплащания в света, той се е посветил и на своите занимания, които включват и прехвръкване над Атлантическия океан. Той също работи и взе участие в 5K маратони.

Разбира се, обича да пътува, само че и споделя благосъстоянието си, да вземем за пример да води екипа със себе си на разнообразни пътувания.

Еван Шпигел

Нетно благосъстояние: 2,5 милиарда $

Съоснователят на Snapchat Евън Шпигел, на 29 година, е най-старият от петимата най-млади милиардери в света. През 2017 година той е получил бонус от 800 милиона $ за листването на Snap, Inc., което оцени компанията на 33 милиарда $. Оттогава акциите на Snap не се показват добре, само че персоналният му живот процъфтява. Той е женен за модела Миранда Кър и двойката неотдавна посрещна първото си дете - наследник на име Харт, през 2018.

Подобно на другите млади милиардери в този лист, Шпигел е почитател на модата - изключително като се има поради, че той е софтуерен топ управител. През октомври 2015 година той беше на корицата на Vogue Italy.

И той, сходно на доста софтуерни топ мениджъри е почитател на неофициалното облекло - дънки, тениска и кецове. Но неговите тениски са James Perse за 60 $, а маратонките му са Common Projects за 410 $.

Шпигел също по този начин е лицензиран водач на хеликоптер.

Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР