БГНЕС Трябва да поддържаме твърдата линия към Скопие – никакво отстъпление.

...
БГНЕС
Трябва да поддържаме твърдата линия към Скопие – никакво отстъпление.
Коментари Харесай

Акад. Марков: Македонската нация е направена по насилствен начин, не трябва да отстъпваме

 БГНЕС Трябва да поддържаме твърдата линия към Скопие – никакво оттегляне. Това сподели историкът акад. Георги Марков в изявление за Агенция " Фокус “ за въпроса за започване на договаряния за влизането на Северна Македония в Европейския съюз.

Акад. Георги Марков съобщи, че е прелестно сюрпризиран, че външния министър Екатерина Захариева е показала нужния темперамент да покаже на Скопие, че не може ние да се откажем от нашата история, която те присвояват, крадат и фалшифицират.

" Те имат право да се самоопределят, само че до края на Втората международна война историята е обща, само че тя е българска. Трябва да поддържаме тази линия. Да не се поддаваме на външен напън. Меркел се обадила на министър-председателя. Те употребяват немското председателство и това, че Германия има исторически престиж в България освен в двете международни войни и да окажат напън на министър-председателя “, сподели още акад. Марков.

По думите му в Скопие би трябвало да признаят, че тази македонска нация е плод на сръбския национализъм, само че е вследствие на политиката на Коминтерна и Тито е техният татко.

" Тази нация е направена по принудителен метод. Не бива да се отстъпва и да се хващаме на техните игри “, посочи още историкът.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР