БГНЕС Румъния забрани партидата с ваксини на AstraZeneca след смъртния случай

...
БГНЕС
Румъния забрани партидата с ваксини на AstraZeneca след смъртния случай
Коментари Харесай

Докато скандалът с AstraZeneca се разраства, от Германия идват тревожни новини

 БГНЕС Румъния забрани партидата с ваксини на AstraZeneca след смъртния случай в Австрия, само че ще употребява останалите партиди, с които разполага. В Германия, Франция и Испания използването на препарата продължава. Какви са претекстовете на оптимистите и на песимистите?

Докато абсурдът с AstraZeneca се разраства, от Германия идват тревожни вести. Новите разновидности на вируса се популяризират бързо, а в една от провинциите 15 на 100 от случаите са породени от южноафриканския вариант. Ваксинацията там не стопира, написа. 

" Съжалявам, че някои страни в Европейския съюз стопираха да имунизират с AstraZeneca. Повечето страни обаче не го направиха, тъй като следват рекомендациите на локалните управляващи и специалисти ", съобщи министърът на опазването на здравето в Германия Йенс Шпан.

Испания, която също продължава имунизацията с препарата на британско-шведската компания, до момента не е записала случаи на тромбоза. В страната тази ваксина се слага единствено на хора сред 18 и 55 години. 

Френската организация по медикаментите също се произнесе имунизацията да продължи.

" Ползите са по-големи от риска на този стадий ", разяснява Оливие Веран.

Първа за смъртен случай заяви Австрия - на 49-годишна здравна сестра. Страната спря краткотрайно потреблението на съответната партида, от която са доставени над 1 милион дози в 17 страни. 

Подобни дейности започнаха редица страни, измежду които Естония, Литва, Латвия, Люксембург и Италия. Други, като Дания, Норвегия и Исландия краткотрайно преустановиха имунизацията с препарата.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР