БГНЕС Последният от тримата служители в затвора е направил опит да

...
БГНЕС
Последният от тримата служители в затвора е направил опит да
Коментари Харесай

Министър за избягалите затворници: Толкова очи българи, дано някой успее да ги види

БГНЕС Последният от тримата чиновници в пандиза е направил опит да задържи единия от бегълците, като го е хванал за дрехата, само че го е изпуснал, изясни пред публицисти в Народното събрание министърът на правораздаването Цецка Цачева, представена от Българска телеграфна агенция. По думите й, служителят е излязъл и на улицата, само че заради трафика и многото хора, е решил, че е рисково да се употребява каквато и да е било мощ. Преценил е, че няма по какъв начин да се работи повече в тази чисто градска среда, заключи тя.

Министърът на вътрешните работи Валентин Радев разкри, че Министерство на вътрешните работи има диря и " по автомобила ", само че нямат повече информация. Видяхме номерата на автомобила, те са заменени, само че не го намерихме, добави той.

Радев още веднъж увери, че в интервенцията по издирването на двамата бегълци са включени всички сили и се прави, невъзможното, съгласно него, за залавянето им. 

" Границите за тях са затворени, включени са всички издирвачи, антитерористите ", съобщи Валентин Радев. Той обаче позволява и възможността бегълците към този момент да са напуснали България.

" Допускам, те от пандиза избягаха ", отговори той на журналистически въпрос. " Толкова очи българи, нека някой успее да ги види, несъмнено, главната работа си остава на полицията ", надява се министърът. 

Валентин Радев за следващ път предизвести, че пандизчиите са изключително рискови.

" Знаем за револвер и нож, не знаем извън какво са взели, няма какво да губят ", разяснява той.

На апела на Българска социалистическа партия за оставка поради случая министърът на правораздаването отговори, че ще я подаде, когато й бъде поискана от премиера.

" Много е елементарно да се желаят оставки, някой предложи ли да се усилят парите за правосъдната система ", на собствен ред разяснява сътрудника й Валентин Радев.

Цачева осведоми още, че до 12 април назначената от нея комисия би трябвало да завърши с инспекцията. В взаимозависимост от данните ще стане ясно кой би трябвало да понесе отговорност за " този извънредно недодялан, тежък, престъпен случай ".

" Има несъблюдение на съответни правила, правила ", не отхвърли Цецка Цачева. Безспорно, както и от парламентарната трибуна, акцентира тя, има нарушаване при " носене на службата " в този затвор. Проверява се и положението на техническите уреди, на метода, по който се обезпечава отбраната на лишените от независимост. За момента министър Цачева нямала информация дали е задействана СОТ.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР