БГНЕС Местата за настаняване са силно ограничени и не е уместно

...
БГНЕС
Местата за настаняване са силно ограничени и не е уместно
Коментари Харесай

Не тръгвайте за Южното Черноморие, без да сте направили най-важното нещо!

 БГНЕС Местата за настаняване са мощно лимитирани и не е подходящо да тръгвате без предварителна резервация за Южното Черноморие. За това предизвестяват от Българската районна туристическа камара. Оттам припомниха, че предходната година по-голяма част от хотелиерите в Слънчев бряг оставиха затворени своите обекти поради неналичието на задгранични туристи, до момента в който това лято курортът работи. Камарата регистрира резултата от рекламата на страната в чужбина:

" За хубостта на българските планини, нежните слънчеви лъчи на Черноморието и гостоприемното българско сърце се излъчват излъчвания на територията на Руска Федерация, Украйна, Германия, Полша, Чехия даже и Турция и резултатът несъмнено не закъсня. "

Положителен резултат за туризма е оказало и отварянето на границите с Румъния и Чехия. Също по този начин влизането в зелената зона на страната, изиграла роля за одобряване на интереса към България. 

Относно ограничаващите ограничения за туристите от Англия, от БРТК са безапелационни:

" Свалянето на всевъзможни ограничавания постоянно ще е добре за туристическия отрасъл, само че то не би трябвало да е непременно. По -мъдър ход е в този момент да се резервира ниският растеж на заболеваемост да се усили имунизацията на популацията, с цел да се избегнат нежелани локдауни. Най – положително решение е икономическият бранш да работи въпреки и на по – ниски равнища. Свидетели сме какво се случва в прилежаща Гърция макар, че те по този начин и не отстраниха рестриктивните мерки за влизане в страната. "

Заслугата за добър сезон камарата смята, че се дължи на качественото обслужване на хотелиерите, високата отговорност на туроператорите и творчеството на екскурзоводите.

" При нас е доста интензивно от страна на български пазар, само че също по този начин имаме и от  различни задгранични пазари самостоятелни туристи. Проблемът на българския пазар е главно резервациите в последния миг. Разликата с предходната година е, че не е единствено уикенд туризъм при българите, а резервират сред 5 и 14 дни. Късните резервации ни основават проблем с планирането на работни графици и образуване на работния развой. Към днешна дата ние сме минали 2019 година по % претовареност. Около 70% при нас са остарели посетители, както и нови-миналогодишни ", споделя хотелиерът  от Поморие Деляна Цонева пред БНР. 

" Българския и румънския пазар вървят доста добре, поляци също има. Туроператорите не са доста добре показани. Жалко,  че стопираха британският пазар, само че на фона на високата заболеваемост, няма  по какъв начин да чакаме друго. При нас, немските туристи наблюдават дали останалите поставят маски и ръкавици на бюфета и по този метод рекомендациите се съблюдават, въпреки и някои българи да стачкуват ", отбелязва туроператорът Деница Колева. 

Хотелиерите от Созопол също дават знак, че курортът е цялостен, а туроператори от Приморско означават, че частните квартири и дребните фамилни хотели са заети, само че нямат доста работа, обвързвана с спомагателни събития, защото задграничния туристопоток е слаб.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР