БГНЕС КНСБ иска намаляване на общата ставка на ДДС на 15%.

...
БГНЕС
КНСБ иска намаляване на общата ставка на ДДС на 15%.
Коментари Харесай

Предложение: 15% ДДС и 15% данък върху доходите на физическите лица

 БГНЕС КНСБ желае понижаване на общата ставка на Данък добавена стойност на 15%. От организацията оферират необлагаем най-малко еднакъв на МРЗ за страната, както и въвеждане на 15% налог върху приходите на физическите и юридическите лица. Според тях тази визия за данъчна система в България, би подтикнала икономическия напредък.

Като мотив от КНСБ дадоха образец, че в случай че човек получава 1000 лева работна заплата, ще разполага с спомагателни 652 лева

Ако едно домакинство се състои от двама души, които получават по 1000 лева работна заплата, то спомагателната сума, с която ще разполага даденото домакинство на година, ще бъде в 1972 лв., установяват още те.

Всички хора, които получават приходи до 2 500 лева ще завоюват по линия на измененията в директното облагане. Макар данъкът да се подвига от 10% на 15%, разполагаемите средства ще бъдат повече, поради резултатът от въвеждането на необлагаем най-малко, обясниха още от КНСБ.

Всички хора, които получават приходи над 2 500 лева ще изгубят по линия на измененията в директното облагане, само че ще завоюват по линия на измененията в косвеното облагане. Така да вземем за пример тези, които получават 3 000 лева работна заплата, ще платят 382 лева повече налог върху приходите на годишна база, само че ще разполагат с най-малко 900 лева повече за ползване по линия на смяната в косвените налози. По този метод, крайният кумулативен резултат върху хората с високи приходи, ще бъде още веднъж позитивен, прибавят те.

От КНСП разясняват, че в случай че настояванията им за нова данъчна визия бъде призната, то държавният бюджет ще загуби 4, 67 милиарда лева, но въпреки това, има опция за генериране на други 4 милиарда лева от въвеждането на спомагателни налози, които са предложили като опция на предстоящите загуби. По този метод, чистият негативен резултат върху държавния бюджет ще бъде почти 600 млн. лева.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР