БГНЕС Ако президентът Румен Радев отиде на 9 май в Москва

...
БГНЕС
Ако президентът Румен Радев отиде на 9 май в Москва
Коментари Харесай

Плевнелиев: Радев ще допусне национално предателство, ако официализира тезата, че Русия е освободител

 БГНЕС Ако президентът Румен Радев отиде на 9 май в Москва за Деня на успеха, вместо да празнува Деня на Европа, ще изпадне в дефинитивна дипломатическа изолираност и ще официализира исторически неправилната теза на българските русофили, че България е освободена от Съветския съюз на 9 септември 1944 година Това съобщи пред Българска национална телевизия президентът (2012 г.-2017 г.) Росен Плевнелиев.

Той счита още, че Радев е в " началото на своята упоритост да вземе властта и да ръководи страната ", което не било загадка за никого.

През февруари Румен Радев удостовери визитата си в Русия. Той ще взе участие в тържествата в Москва на 9 май 2020 година, отдадени на 75-годишнината от успеха на Съюз на съветските социалистически републики във Великата отечествена война.

" Радев ще допусне национално изменничество, в случай че се поклони на съветския цар-освободител и официализира тезата, че Русия е избавител ", сподели Плевнелиев. Той дефинира тази трактовка като исторически неправилна, нарушаваща националния интерес и акцентира, че на 9 септември 1944 година България не е освободена, а окупирана и поробена от Съветския съюз и това е безспорен факт.

По думите на Росен Плевнелиев, ние сме в нова фаза на развиване на света.

Аз назовавам това  " Студен мир ". Великите сили, които още веднъж си играят на сфери на въздействие, не желаят пълномащабна война сред самите тях. Студен мир е, тъй като виждаме методите на борба, хибридни войни, районни спорове, дестабилизация, заяви президентът (2012 г.-2017 г.).

Според Плевнелиев тази нова фаза на развиване е доста по-опасна от времето на Студената война.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР