БГНЕС 40 на сто от българите вярват, че данните за смъртните

...
БГНЕС
40 на сто от българите вярват, че данните за смъртните
Коментари Харесай

Една трета от българите смятат, че COVID-19 е измислица, а мерките срещу него са фашистки

 БГНЕС 40 на 100 от българите имат вяра, че данните за смъртните случаи от Ковид-19 са подправени, а една трета от сънародниците ни дефинират ограниченията за битка с пандемията като фашизъм. Също една трета от българите имат вяра, че Ковид-19 е небивалица, сочи изследване на Центъра за проучване на демокрацията, направено измежду 800 пълнолетни сред 22-ри октомври и 8-и ноември. 

Според неправителствената организация главните дезинформационни канали идват от Русия, като се употребяват обществените мрежи за основаване на подправени вести. 

Ситуацията с Ковид-19 и " зелената договорка " са най-често атакуваните от хибридните медии тематики у нас, информира БНР.

Руслан Стефанов от Центъра за проучване на демокрацията разясни, че тези тематики се употребяват най-често за опълчване на българите и в сегашната предизборна акция:  " Тази токсична примес от липса на доверие в институциите и от поляризацията в обществените медии слагат България в проблематично състояние, което изисква тези въпроси за отношението сред свободата на словото и обществените медии да се преглеждат в българското политическо пространство, нещо, което липсва от акцията за президентски и парламентарни избори ". .
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР