БГНЕС Трябва да се намери баланс в естественото желание на хората

...
БГНЕС
Трябва да се намери баланс в естественото желание на хората
Коментари Харесай

Генерал Мутафчийски с тревожна прогноза

 БГНЕС " Трябва да се откри баланс в естественото предпочитание на хората да живеят обикновено живота си и и да бъдат предпазени. Като медици сме длъжни да излагаме цялата истина пред българските жители и да активираме рационалните им разсъждения по този въпрос, в това число и рационалния боязън. Рационалният боязън може да ни защищити умишлено да не се излагаме на обстановки, които биха ни заплашили “. Това сподели пред БНР проф. Венцислав Мутафчийски, ръководител на Националния действен щаб и шеф на ВМА. 

По думите му експертите у нас са разтревожени от протичащото се в Европа поради английския вариант на вируса. 

" Тревожна е наклонността за бъдещето... Редуването на намаляване и на стягане на ограниченията, или т.нар.  " скачащите локдауни “, дава глътка въздух на всички хора, тъй като напрежението се нагнетява при по-продължителни интервали “. Ние сме извънредно разтревожени от обстановката, която е в Европа. Знаем, че това рано или късно ще стигне до нас ".

" В последните седмици ние в никакъв случай не сме залагали на прекален оптимизъм. Във всяка наша изява всеки член на щаба предизвестява за това, което се задава към нас – британският вид на Коронавирус, което би влошило в пъти обстановката в страната. Европа е задоволително отворена, с цел да има транспорт на пасажери и транспорт на инфектирани хора. Тревожна е наклонността за бъдеще “, добави той.

" Както и ние, по този начин и сътрудници, които са в Западна Европа, следваме събитията, а не ги изпреварваме. Високата заболеваемост в тези страни докара до по-строги ограничения, тя беше реалност. Те не са имали в никакъв случай подобен по -спокоен интервал сред втора и трета вълна, както нас. Сега, макар строгите ограничения, не престават да се усилват случаите. В тези общества превалира процентът на новите разновидности на вируса, които са доста по-заразни в сравнение с предходния вид. Това е обяснението, поради това наподобява по този начин, че те постановат ограничения, а се утежнява обстановката и няма смисъл от тези ограничения. Никой не знае какво ще се случи, в случай че нямаше ограничения. Тогава може би размерите на това злополучие биха били изцяло пагубни. Във върха на първия си пик Англия имаха 18 000 приети в болница в най-голямата си претовареност на лечебните заведения, в този момент имат над 30 000. Това в действителност е бедствена обстановка “, означи военачалник Мутафчийски.

 

В предаването " Неделя 150 “ проф. Мутафчийски добави, че в момента се работи по обезпечаване на по-големи мощности, които да могат да вършат секвенация на по-големи количества проби. Според Европейската комисия страните членки би трябвало да вършат секвениране на сред 5-10% от взетите проби. 

По тематиката за имунизациите ръководителят на НОЩ разяснява: 

" Фирмите производители се оказва, че не са толкоз правилни, с цел да може да се възнамерява коя страна какви количества ваксини ще получи... На 7 февруари чакаме 48 000 дози, на 14 февруари - 75 000 и до края на месеца чакаме 139 000 дози от " АстраЗенека “. Днес се чакат от " Модерна “ 3600 дози, а в понеделник - 17 550 дози от " Пфайзер “... Предстои подписване на контракт и със седма компания. До края на годината би трябвало да имаме 18 млн. дози “. 

За успеваемостта на имунизацията на " АстраЗенека “ при по-възрастните пациенти проф. Мутафчийски посочи, че в рекомендацията на компанията е записано с нея да не се имунизират пациенти над 55 години, тъй като тази възрастова група не е била включена в пробния развой. 

Той акцентира, че ваксинационният календар в нашата страна е балансиран и разясни, че следва неговата актуализация за включване в предпочитаните групи на бъдещи членове на изборни комисии.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР