БГНЕС > Най-малко един човек е загинал, а още осем са

...
БГНЕС
> Най-малко един човек е загинал, а още осем са
Коментари Харесай

Лодка с мигранти се обърна в Дунав, осем души са изчезнали

 БГНЕС > Най-малко един човек е умрял, а още осем са безследно изчезнали, откакто лодка, пренасяща мигранти и контрабандисти, се обърна в Дунав. Това оповестяват от граничната полиция на Румъния, представени от БГНЕС.

16 мигранти от разнообразни азиатски и африкански страни, дружно с двама контрабандисти, са били на борда на катера, който се опитвал да премине речната граница откъм Сърбия.

Лодката се преобърнала покрай югозападния град Дробета-Турну Северин късно в четвъртък, заяви представителят на полицията Александра Гаван пред Агенция Франс Прес.

" Гранични служители на реда... видяха няколко души във водите на река Дунав, които молеха за помощ ", се споделя в изказване на полицията и се прибавя, че " са избавени девет души ".

Спасени са осем мигранти от Сирия, Ирак, Йемен, палестинските територии и един от контрабандистите от Сърбия. Всичките обаче са били с хипотермия.

" Малко откакто лодката напуснала Сърбия, тя почнала да поема вода ", се споделя в изказването на полицията. " Уплашени, мигрантите се изправили и лодката се преобърнала. "

Румъния не принадлежи към шенгенската зона в Европейски Съюз и рядко мигрантите се пробват да влязат в страната. Строгите ограничения на Унгария по границата си със Сърбия значат, че мигрантите и бежанците би трябвало да търсят други способи, с цел да стигнат до Западна Европа.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР