БГНЕС България трябва да работи с бързи темпове, така че да

...
БГНЕС
България трябва да работи с бързи темпове, така че да
Коментари Харесай

Румен Радев към млади предприемачи: Имате моята подкрепа, защото България се нуждае от агресивно развитие

 БГНЕС " България би трябвало да работи с бързи темпове, тъй че да заеме мястото, което й се поставя. Ние нямаме огромния промишлен и индустриален капацитет, спрямо водещите страни. Но ние имаме един извънредно скъп капитал – нашите младежи “. Това съобщи президентът по време на онлайн среща с млади бизнесмени от  Българската стартъп асоциация BESCO. Той акцентира, че във всички международни олимпиади, постоянно сме в топ 5.

" Талантът и водещото мислене го имаме, само че въпросът е по какъв начин да преобразуваме този гений, да му дадем нужните условия, тъй че България да се трансформира в страна, която да създава водещи технологии. Имаме всички предпоставки, само че би трябвало да ги приемем като национална тактика. Да има правна рамка, предвидимост, като целенасочена политика в региона на образованието,  за да се разгърне геният на младежите “, сподели още Радев.

" Искам да поздравя всички, които са се върнали от чужбина, с цел да работят тук, в България. Поздравявам и всички, които са останали тук, с цел да работят за България. Поздравявам ви за вашата креативност, упоритост и непримиримост. Благодарение на вашите старания, нещата, които оферирате, стартират да се случват “, сподели още той. " Имате моята поддръжка, тъй като България има потребност от нападателно развиване, налагане на нови перспективни хрумвания. Вашата сила, визия, невероятни хрумвания, освен в областта на технологиите, само че и за публичното развиване на страната, с общи старания ще намерят път за реализация “, добави президентът. Според него идващите години би трябвало да се движим доста бързо. " Не просто да наваксваме, а като общество да имаме убеденост, самочувствие и достолепие, че ние сме страна с хора, обединени с ясна цел “, добави той.

Радев напомни, че от асоциацията са имали среща с съвсем всички парламентарно показани групи в разнообразни парламенти, само че по този начин и не се е случила мечтаната смяна в закони, които да облекчат предприемчивостта и новаторството. " Дойде големият късмет – Планът за възобновяване и резистентност. Стана факт с помощта на моята работа със служебното държавно управление. Той е признат от Европейска комисия и когато проектът стартира да се извършва, влиза изискването пари против промяна. Ще получаваме пари за плановете, единствено и когато българският парламент вкара нужното законодателство “, акцентира президентът. Според него това е голяма крачка напред и ще се усети идващите няколко години в свободата на деяние, в доста по-добрите финансови условия. " Всичко, което предлагахте – ангелските вложения, капиталови фондове, облекчения, бързината на регистрация на компании, данъчни облекчения, се надявам да бъдат факт “, добави той.

Радев уточни няколко огромни плана, върху които се работи. " Високотехнологичен институт за теоретичен интелект се надявам да стане факт до края на годината, където работим с Швейцария. Ще има преподаватели и учени на международно равнище. Уникален център, първи по рода си в цяла Източна Европа “, уточни той и добави, че е имал срещи с управлението на Amazon и Google, които да се включат плана. " С ЦЕРН работим за Югоизточен европейски институт за устойчиви технологии. България има всички предпоставки и условия да бъде разположен тук. Това ще даде опция за практико-приложни проучвания в региона на физиката, биология и други науки “, сподели още той. По неговите думи при по-голяма упоритост можем да дадем късмет България да построява и затвърждава своята позиция като страна, в която младежите разпростират своя гений и се развиват високи технологии. " Трябва да станем умна страна. Нашите запаси са лимитирани и би трябвало да ги управляваме “, уточни президентът.

Радев разяснява, че последните десетилетия страната е абдикирала от дребните обитаеми места. " Хората останаха без здравна и фармацевтична грижа. По тази причина в проекта за възобновяване и резистентност служебното направи още един план с голям резултат – 390 амбулатории с доболнична помощ ще бъдат разгърнати в дребни и отдалечени обитаеми места на територията на цялата страна. С медицински личен състав, съоръжение кардиограф, ехограф, с отдалечена диагностика. Ще възстановим здравната грижа доста по-близо до хората, само че тя би трябвало да бъде редом с възобновяване на фармацевтичната грижа “, съобщи той и акцентира, че страната се връща назад при хората.

По мотив тематиката за имунизацията, Радев съобщи, че тя не е единствено персонален избор за здравето на всеки, а отговорност към другите, към обществото. Той изясни, че служебното държавното управление е трябвало да вземе решение дали да затвори изцяло страната, като на гърба си към момента изпитваме последствията от последния локдаун. " При едно цялостно затваряне ще има огромни вреди върху стопанската система, обществения живот, душeвността на хората, просветителната система “, уточни той. " Решението, което се взе е да не се затваря страната, а да се даде независимост на деяние на бизнеса. Със съответния документ имате опция – имунизиран, преболедувал или тест. Много хора към момента не могат да схванат същността на това решение и недоволстват. Всеки би трябвало да реши своето място в този избор “, разяснява президента.

" Когато приказваме за развиването на България като съвременна, демократична, просперираща страна, би трябвало да се извисим над партийното мислене “, безапелационен е Радев. Той е на мнение, че казусът не е от каква политическа мощ ще бъдат водачите на дадена страна. " Въпросът е дали ги сплотява обща цел, дали споделят общи полезности, обща визия, по която би трябвало да се развива една страна. Аз моите визии ги споделям от дълго време – България би трябвало да бъде демократична страна със свободни институции, само че те би трябвало да работят транспарантно, отчетно и отговорно пред българското общество “, акцентира той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР