БФС предупреди Левски и Ботев Враца, че може да им

...
БФС предупреди Левски и Ботев Враца, че може да им
Коментари Харесай

БФС плаши Левски и Ботев Враца със служебни загуби заради дългове към Славия

БФС предизвести Левски и Ботев Враца, че може да им наложи служебни загуби, в случай че не уредят задълженията си към Славия поради нанесени вреди по стадиона на " белите ". 

Ето какво гласи решението на ДК към БФС:

„ По тъжба на ПФК „ Славия “ гр. София за неизплащане на дължими суми по решения на ДК за нанесени вреди от последователи на ПФК „ Левски “ гр. София на стадион „ Славия “, ДК на съображение чл.38, ал.9, б. Б от Директива за птиците /2023/2024/ ДК при БФС дава период от 7 дни от датата на уведомлението, ПФК „ Левски “ да уреди финансовите взаимоотношения с ПФК „ Славия “ в противоположен случай ще бъде подхванато плануваното в член 38, ал.9, б. В от Директива за птиците /2023/2024/.

По тъжба на ПФК „ Славия “ гр. София за неизплащане на дължими суми по решения на ДК за нанесени вреди от последователи на ПФК „ Ботев “ гр. Враца на стадион „ Славия “, ДК на съображение чл.38, ал.9, б. Б от Директива за птиците /2023/2024/ДК при БФС дава период от 7 дни от датата на уведомлението, ПФК „ Ботев “ да уреди финансовите си взаимоотношения с ПФК „ Славия “ в противоположен случай ще бъде подхванато плануваното в член 38, ал.9, б. В от Директива за птиците /2023/2024/ “.

Това гласи правилникът на Българския футболен съюз: 

Чл. 38

(9) Когато дължимите суми не са платени в период, се ползва следната процедура:

а) заинтригуваният ФК внася тъжба до ДК с нужния доказателствен материал;

б) ДК преглежда жалбата и може да даде период за погашение на дължимата сума, само че не по дълъг от 7 (седем) дни от датата на уведомлението;

в) в случай че в периода по б. „ б ” дължимите суми не са изплатени, ДК постанова наказване на ФК-длъжник отсъждане на служебна загуба за всяка среща за интервала до цялостното погашение на сумите.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР