БФХудожествена гимнастика получи покана от руската федерация, подписана от президента

...
БФХудожествена гимнастика получи покана от руската федерация, подписана от президента
Коментари Харесай

България отказа покана за онлайн турнир от Русия

БФХудожествена гимнастика получи покана от съветската федерация, подписана от президента Ирина Винер, за присъединяване в интернационален онлайн шампионат.

Регламентът включва отбор дами, отбор девойки, самостоятелно дами и самостоятелно девойки. Ансамблите могат да вземат участие с едно комбиниране по желание, а самостоятелното - с две съчетания по желание. Поканени са няколко страни, сред които и България. Датата на шампионата е 28 юни.

БФХГ приветства самодейността за онлайн шампионат от страна съветската федерация, само че българските тимове са отказали присъединяване, защото България беше в двумесечна карантина поради Коронавирус 19 и спортистите не упражняваха през този дълъг интервал.

Ръководството на националния тим счита, че всяко форсиране на подготовката на девойките може да докара до съществени контузии, което е нежелателно. Поради ранния интервал на надпреварата и други страни са отказали присъединяване. БФХГ пожелава триумф на самодейността и се надява да се включи в един идващ стадий на шампионата, когато състезателките са в нужната спортна форма.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР