Беззаконието спрямо монумента в Княжеската градина има три лица -

...
Беззаконието спрямо монумента в Княжеската градина има три лица -
Коментари Харесай

Иван Таков: Искаме оставките на областния управител, на заместник...

" Беззаконието по отношение на монумента в Княжеската градина има три лица - тези на Вяра Тодева, Георги Чичков и Трайчо Трайков. Затова желаеме техните оставки, съобщи той. - Самоуправството им беше потвърдено с акта, публикуван от Министерство на културата, за нарушени процедури. Цялото това безвластие в София се случва под безмълвния, само че утвърдителен взор на кмета Терзиев. А, когато се прави нещо нелегално на територията на Столична община, той би трябвало първи да предприеме дейности, с цел да спре сходно безумство ".

 

В знак на митинг против нарязването на Паметника на Съветската войска на днешната сесия на СОС общинските съветници от групата на " Българска социалистическа партия за България " не издигнаха претендент за ръководител, напуснаха съвещанието и не участваха в гласуването.

 

" Напуснахме съвещанието, защото не може кметът да приканва за разсъдък, когато на по-малко от 500 метра от залата, в която заседаваме, се правят брутални противозаконни дейности от ръководители на държавни институции, изясни Иван Таков. - Васил Терзиев можеше да спре всичко това, а не да бъде глух очевидец ".

 

Според Иван Таков опълчването на един монумент против един милион българи, което направи кметът Терзиев, е неточно и спекулативно. " Тук въпросът е кардинален. Дали става въпрос за един монумент, един пътен знак или една плочка - законите са едни и същи и всички би трябвало да ги съблюдаваме, разяснява ръководителят на Българска социалистическа партия - София. - Колкото до заплахата от загуба на 240 милиона лв. за водния цикъл на града - за нас това изказване е към момента в областта на слуховете. Чухме го преди 10 дни и чакахме да забележим нещо черно на бяло, някакви документи, подготвен отчет, с цел да се уверим в истинността на това изказване. Не получихме нищо. Днес отново чухме, че София щяла да загуби пари. Тук ние можем да кажем единствено едно - това не трябва да се случва ".

 

Лидерът на столичните социалисти добави, че групата на Местна коалиция " Българска социалистическа партия за България " в СОС постоянно е била гласът на разсъдъка в Столичния общински съвет. " Имахме най-хубаво предпочитание да създадем по този начин, че нашите политики и цели да бъдат чути, тъй като са несъмнено положителни за града и за хората в него, разяснява той. - Готови сме да работим за тяхната реализация и към този момент го вършим - до момента имаме 5 импортирани отчета в СОС. Ще продължим да работим интензивно и през идващите месеци, само че резултатите ще дойдат тогава, когато проработи СОС. Българска социалистическа партия обаче няма да взема решение вътрешнокоалиционни, фамилни, спорове. Това не е нашата работа ".

 

Иван Таков упрекна общинските съветници от ГЕРБ в целеустремено изкуствено втълпяване на разделяне в Столичния общински съвет посредством разнообразни спекулации.

 

" Това тяхно държание е извънредно нездравословно за софиянци, безапелационен беше той. - Гражданите не се интересуват толкоз кой с кого ръководи, едвам им бъдат решавани бързо и качествено проблемите. И вместо да търсят метод за излаз от този блокаж на СОС, от ГЕРБ не престават да мишкуват. Крият се зад подправени сюжети и чакат някой да ги предложения да седнат на софрата. Нищо ново за тях. Освен със свадите, те с нищо друго не вземат участие в съвещанията на Столичния общински съвет от началото на този мандат. Явно единствената им цел е след Нова година да се мушнат под завивките дружно с ПП-ДБ и да пренесат националната сглобка на локално равнище ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР