Безупречен сервис и невероятна прецизност от основната линия позволиха на

...
Безупречен сервис и невероятна прецизност от основната линия позволиха на
Коментари Харесай

Приказката на Конта в Париж продължава към полуфиналите!

Безупречен сервис и невероятна точност от главната линия разрешиха на Йохана Конта да продължи изключителното си показване в сезона на клей с класиране на полуфиналите на “Ролан Гарос”! Британката, която в никакъв случай до момента не бе прескачала първи кръг в Париж и имаше единствено седем победи на алено преди началото на актуалната клей акция, разгроми Слоун Стивънс с 6:1, 6:4 за единствено 71 минути игра.

"This is my first match on the new Chatrier, and to play one of the best players in the world and to play at the level I did I feel really proud of myself "

What a match, @JohannaKonta #RG19 pic.twitter.com/PyyBTNy8RE
— Roland-Garros (@rolandgarros) June 4, 2019
Следващата й съперничка ще бъде Маркета Вондрусова и Петра Мартич, които също са в много добра форма, само че към този момент наподобява неизбежно Конта да бъде считана за любимка за присъединяване на финала. Британката за трети път в кариерата си е полуфиналистка в шампионат от “Голям шлем”, като беше първата британка на четвъртфинал в Париж от 1983 година насам (Джо Дури).

No stopping Jo?

Konta is one set away from her first Roland-Garros semi-final, taking the first set 6-1 over Stephens.

https://t.co/xHm8Kpq1iW #RG19 pic.twitter.com/cUlCwqQxv0
— Roland-Garros (@rolandgarros) June 4, 2019
Конта реализира трета победа над Стивънс през 2019-а и до момента в който първата бе на твърди кортове в Бризбън, то предходната се получи точно на алено в Рим. Сега британката загуби единствено общо 5 точки при своя първи сервис, като единствено 1 във втория сет, и то при двойна неточност. Тя заби и 25 уинъра против единствено 12 на Стивънс, а грешките им бяха съвсем наедно - 13 против 14.

Отново Конта се понрави с изключителна точност от главната линия и ударите й оттова постоянно намираха линията или пък бяха задоволително дълбоки, с цел да тормозят съперничката. От друга страна пък Стивънс не можеше да се похвали с такова нещо и постоянно пращаше топката в навън.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР