Безумен скандал се вихри в парламента, въпреки че депутатите са

...
Безумен скандал се вихри в парламента, въпреки че депутатите са
Коментари Харесай

Лют скандал се вихри в парламента

Безумен скандал се вихри в Народното събрание, макар че депутатите са приели единствено заглавието на Изборния кодекс. Управляващи и съпротива си размениха думи като "шайка ", "заклахте ", "комсомолец ".
Тон даде Крум Зарков от Българска социалистическа партия, който упрекна депутатите от ГЕРБ, че гласоподават на мрачно - текстове, които не познават. Той разгласи, че правната комисия не работи по устав. И подсети, че юристите от Съвета по законодателство са се разграничили от Народно събрание. Шефът на правната комисия Данаил Кирилов го упрекна в операция и нервен възторг.
В отговор аленият Явор Божанков упрекна ръководещите, че са тайфа и, че нанасят пестник на българските гласоподаватели, а Кирилов - че приемал текстовете полузаспал и на коляно. Ритуално заклахте преференциалния избор, обърна се соцдепутатът към ръководещите. И разгласи, че патриотите са подкрепили настояването на Движение за права и свободи и по този начин са предали хората, по тази причина нямало право да се назовават повече по този начин.
Най-малко вие може да сте честен стожер, помня по какъв начин преди 2 година в Горна Оряховица Радан Кънев ви представяше като новия десен водач, а в този момент сте народен представител от левицата, скочи му Юлиан Ангелов. Много по-ядосан и по-остър обаче беше Вежди Рашидов. Абе, юноша, комсомолец, не си ли доста дребен да ми викаш тайфа, разпени се той, само че шефката на Народно събрание Цвета Караянчева му направи забележка и му спря микрофона.
След това обаче Рашидов продължи: Не съм живял 68 година едно младо дете, което не е било във войската, да ме наскърбява, никой не е заслужил, това да не е комсомолска организация?! Извинете, само че думата "шайка " не е от мой речник, а от този на ваш сътрудник, отвърна Божанков.
Йордан Цонев от Движение за права и свободи се скара на Караянчева, че изпуска съвещанието.
Ако Темида е богинята на закона, не забравяйте, че тя е с превръзка на очите и не я превръщайте в леко момиче по долни дрехи, а законът в продажница, скочи пък Таско Ерменков от Българска социалистическа партия.
А откакто Хамид Хамид от Движение за права и свободи няколко пъти в изявление се обърна към Крум Зарков от Българска социалистическа партия с "моят безценен другар ", Караянчева се пошегува: Толкова доста пояснения от парламентарната естрада? Сигурно тъй като през днешния ден е 14 февруари.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР