Безсрочна ефективна стачка започват от днес служителите в областните отдели

...
Безсрочна ефективна стачка започват от днес служителите в областните отдели
Коментари Харесай

Слжители от Автомобилна администрация“ на протест

Безсрочна ефикасна стачка стартират от през днешния ден чиновниците в регионалните отдели на Изпълнителна организация " Автомобилна администрация " (ИААА). Това удостовери за  " Фокус "  Стойчо Стойчев, член на протестния комитет във ведомството.

Той посочи, че в митинга вземат участие служащи от няколко области в страната, измежду които и Велико Търново.

Според трудовите им контракти, чиновниците нямат право да прекъсват напълно активността си, само че могат да я извършват " на санитарния най-малко ", т.е. да работят по-малко от нормално.

" Нашето работно време е от 9:00 до 17:30 часа – на администрацията. Колегите на гишетата от през днешния ден ще обслужват по-малко хора от нормално. Тези, които са на терен ще могат да ревизират вместо по 10 или 20 коли на промяна, по една ", добавя Стойчев.

Исканията на работещите в ИААА са нарастване на заплатите с най-малко 30%, назначение на още личен състав /увеличението на потенциала да е с най-малко 50%/, нови униформи и възобновяване на мотопарка на Агенцията.

" Исканията ни са за равнене на заплатите на чиновниците, които правят една и съща активност. Имаме чиновници, с които излизаме на пътя, вършим идентична работа и получаваме заплащане с разлика от 400 лв., това за някои е към 1/3 от цялата заплата. Настояваме за нарастване от най-малко 30%, защото след нарастването на минималната заплата от тази година, има сътрудници, които работят в случай че не на минимална, то на доста близка заплата. Искаме и назначение на нови хора, които да работят по пътищата, защото с сегашния личен състав не съумяваме да осъществим условията за избран брой инспекции, които сме поели към Европейски Съюз. Искаме още нови униформи, тъй като нашите са на най-малко три години, както и нови коли ", разяснява Стойчев, като добавя и, че за последните две претенции към този момент има " зелена светлина " от работодателите.

Стачните дейности ще продължат, до момента в който настояванията не бъдат изпълнени.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР