Безспорно, прясно изстисканите сокове от плодове и зеленчуци за изключително

...
Безспорно, прясно изстисканите сокове от плодове и зеленчуци за изключително
Коментари Харесай

Различни сокове помагат при различни заболявания

Безспорно, прясно изстисканите сокове от плодове и зеленчуци за извънредно потребни за човешкия организъм, изключително в края на зимата, когато естествените ресурси на организма са пред привършване.

Те са превъзходен източник на минерали, глюкоза и фруктоза. Ако сте ги съхранявали на мрачно и хладно място, сте запасили естествения пектин в тях. Той спомага за понижаване на равнището на нездравословния холестерол в организма и усъвършенства работата на стомашно-чревния тракт.

Въпреки, че всички изцедени сокове са потребни, значимо е да се означи, че някои от соковете се по-полезни за едни болести и разстройства, а други – за напълно разнообразни недоволства. Ето къс справочник из потребните свойства на соковете:

 Сок от любеница

- Сок от зеле – той възстановява обмена на мазнините, укрепва стените на кръвоносните съдове и подтиква процеса на възобновяване на клетките на лигавицата на стомашно-чревния тракт. Има извънредно удобно влияние върху гастрити, болести на черния дроб и далака и при язви на стомаха.

- Сок от любеница – динята е известна с диуретичните си свойства. Сокът от любеница е отличен асистент в битката с отоците, в резултат на болести на бъбреците или сърдечно-съдовата система.

- Сок от моркови – има общо укрепващо деяние върху организма. Редовната консумация на сок от моркови усъвършенства зрението, възвръща организма след болест или зараза. Една чаша сок от моркови дневно покачва апетита, заздравява емайла на зъбите и подкрепя имунитета. Помага при лекуване на туберкулоза, анемия, онкологични болести или язва на стомаха.

 Доматен сок

- Доматен сок – напълно неотдавна английски учени потвърдиха изгодите от постоянната консумация на доматен сок. Той е доста богат на соли и микроелементи, витамини А и С, които са мощни антиоксиданти. Подпомага възобновяване на мускулите след физически натоварвания, укрепва имунната система, усъвършенства положението на кожата и понижава следите от стареене.

- Сок от алено цвекло – прочут още като „ сок на дамите “. Поради изключителната си плътност и характерен усет, този сок нормално се приема в примес с други сокове, например морковен. Започва се от една лъжица сок от алено цвекло на една чаша сок от моркови, като последователно се понижава количеството на морковения сок. Има извънредно удобно влияние върху работата на сърцето и стомашно-чревния тракт, понижава артериалното налягане, оказва благотворно влияние при запек и анемия.

 Гроздов сок

- Сок от краставици - има способността да усъвършенства положението на кожата, ноктите и венците. Води до възстановяване на общото положение на венци и повлиява позитивно пародонтозата. Оказва въздействие върху неприятните чувства при ревматизъм и атеросклероза.

- Сок от кайсии – кайсията е извънредно богата на калий. Редовната консумация на сок от кайсии може да предотврати появите на сърдечна аритмия. Действа укрепващо на сърдечната мускулатура.

- Сок от грозде – този сок спомага за пречистването на бъбреци и черен дроб от токсините, като филтрира кръвта. По този метод понижава холестерола в нея. Помага за възобновяване от тежки инфекции.

 Сок от ананас

- Сок от вишни – е незаместим асистент при запек, усъвършенства апетита, форсира метаболизма и е отлично средство за отхрачване при белодробни инфекции.

- Сок от ананас – е доста богат на веществото бромелаин, което спомага за изгаряне на мазнините, заради това е чест посетител в диетичните режими. Ананасовия сок оказва благотворно влияние върху функционалността на бъбреците и черния дроб. Подпомага лекуването на болести на бъбреците и при ангина.

- Сок от портокал – е извънредно богат на витамин С. Богат източник на антиоксиданти, заради което има изразено антиканцерогенни свойства.

- Сок от грейпфрут – спомага за нормализиране на кръвното налягане и понижава количеството на неприятен холестерол в кръвта. Можете да го употребявате като естествено средство срещу бодърствуване.

- Сок от ябълки – този най-разпространен сок има способността да извежда от организма солите на тежките метали и радионуклидите. Редовната консумация на ябълков сок усъвършенства положението на черния дроб и бъбреците, оказва оздравяващо деяние при болести като дизентерия, хронични колити, ревматизъм, подагра. Подобрява здравословното положение при диабет, затлъстяване.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР