Безспорно пилешкото е едно от най-популярните меса в цял свят.

...
Безспорно пилешкото е едно от най-популярните меса в цял свят.
Коментари Харесай

Ето защо трябва да спрете да ядете пилешки гърди с бели ивици

Безспорно пилешкото е едно от най-популярните меса в целия свят. То се приема от всички култури и е интегрирано във всяка кулинария, предоставяйки немислим набор от вкусни предписания.

В реалност доста хора избират пилешкото пред останалите типове месо, тъй като считат, че не е толкоз мазно и тежко и затова е доста по-здравословно. За страдание, желанието за бърза облага на търговците е наложило в последните десетилетия нови способи и практики на развъждане на домашните птици.

Това, от своя страна, съгласно от ден на ден специалисти, е трансформирало месото им във всичко друго, само че не и потребно. Скорошно изследване демонстрира, че познатите бели линии в месото, което купуваме, носят най-голямата заплаха за нашето здраве.

Тези влакна са най-често срещани в пилешките гърди. По съществото си те съставляват кондензирани мазнини. Страшното обаче е, че те се появяват вследствие на болесттите, които доста от птиците развиват в индустриалните заводи.

 Пилешко

Разликата сред месата, създадени в огромните птицеферми и дребните стопанства, може елементарно да бъде открита точно по тези формирания в месото. Разбира се, това може да стане и по качествата на месото, само че все по-малко хора към този момент са опитвали качествено месо, защото промишлеността от дълго време наложи модела на огромните заводи.

Ивиците се появяват вследствие на метода, по който се отглеждат кокошките. Те са основани в всеобщ мащаб. Фермерите вършат всичко допустимо да накарат птиците да порастват по-бързо и по-големи. Това значи, че пилето, което ядем, е доста по-тлъсто, а месото му е в пъти по-малко питателно от естественото.

Проучване, направено през 2015 от откриватели в университета в Тексас, откри, че наличието на бели линии в пилешкото месо се е нараснало в последните години и към този момент се среща в цели 60% от птиците, отглеждани в птицефермите. Също по този начин месо с сходни формирания се готви по-трудно, гълтам по-малко маринати, а хранителната му стойност пада с близо 40%.

 Пилешки гърди

Най-неприятното обаче е, че такова месо съдържа 224 на 100 повече мазнини от елементарното. Някои специалисти даже настояват, че белите линии носят риск от проблеми със сърцето, а в композиция с множеството химикали, които се употребяват за последващата обработка на месото, пилешкото не би трябвало към този момент да е в листата с потребни храни.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР