Безспорно лятото е най-подходящото време за почивка. Всеки чака със

...
Безспорно лятото е най-подходящото време за почивка. Всеки чака със
Коментари Харесай

Топ дестинации, посещавани от туристите заради страшни легенди

Безспорно лятото е най-подходящото време за отмора. Всеки чака със сетни сили да се откъсне от сивото си всекидневие и да отиде другаде, допустимо по-далеч от работното си място и отговорностите си.

Масово хората избират място с доста дребен пясък и звук на морски талази, само че освен. Някои избират да посетят дестинация, напоена с история или мистичност, която възбужда въображението.

Има доста такива места по света. Те са обгърнати с митове, които са дали основа за написването на доста световноизвестни романи и снимането на касови холивудски шлагери. Хората ги посещават от епохи, с цел да се допрян въпреки и за малко до историите, с които те са се прочули.

Вижте в идващите редове кои са най-известните дестинации, посещавани от туристите поради легендите, свързани с тях.

Пещерата Ксибалба, Гватемала

Ксибалба значи място на боязън на към този момент изчезналия език на маите. В религията на античната цивилизация това е било и името на подземния свят, ръководен от боговете на гибелта. Маите описвали Отвъдното си като място под повърхността на Земята, обвързвано със гибелта и с богове или могъщи демони. Митичната пещера, намираща се на територията на днешна Гватемала, е по едно и също време необикновено красиво и ужасяващо място. Местните хора имат вяра, че всеки, който почине, ще прекара известно време в Ксибалба, преди да стигне до Рая.

Планината Олимп, Гърция

 Топ дестинации, посещавани от туристите поради страшни митове

Светият връх Олимп е именитият дом на могъщия Зевс, цар на боговете, и 12-те други олимпийски богове и богини. Мястото също по този начин е известно със своята растителност, с доста богато биоразнообразие. От 1938 година Олимп е разгласен за Национален парк в Гърция. Там всеки екскурзиант има опция да направи някои фантастични разходки. Не пропускайте да посетите очарователния археологически парк и музея в Дион, ситуиран в подножието на Олимп.

Зинзибар, Танзания

 Топ дестинации, посещавани от туристите поради страшни митове Снимка: Twitter

В Зинзибар няма нищо мистично. Легендите, свързани с дребния остров на източното крайбрежие на Африка, са от различен тип. Занзибар процъфтява в мощен град сред 12-и и 15-ти век, прочут със своите кораби, център на търговията с плебеи, злато, слонова кост и дърво. Намира се в Индийския океан на 15 благи от брега на Танзания. Това спиращо дъха място е идеалната дестинация, с цел да избягате от света. Ще се насладите на ясна и тюркоазено-синя вода и доста дребни, съвсем изоставени острови, постоянно посещавани от туристите. С острова са свързани десетки митове за смели авантюристи, пирати и избягали пандизчии.

Шангри Ла, Тибет

 Топ дестинации, посещавани от туристите поради страшни митове

Името Шангри Ла се появява за пръв път в западната преса с романа на Джеймс Хилтън от 1933 година Загубения небосвод, като измислена химера високо в Тибетските Хималаи. Митът става толкоз известен, че терминът в този момент се появява в речника като синоним на далечен парадайс. Трябва да видите заснежените планини в Хималаите, да откриете спокойствието и смиряващите гледки на това място, изключително рано заран, с цел да разберете, че Шангри Ла фактически съществува.

Замъкът на граф Дракула, Румъния

 Топ дестинации, посещавани от туристите поради страшни митове

Мистериозната резиденция на граф Дракула, обезсмъртен от Брам Стокър, се намира в Трансилвания, район, изпълнен с вековни истории за вампири и върколаци. Внушителната цитадела от 14-ти век, замъкът Бран, покрай Брашов, се свързва с викторианския разказ най-много с помощта на местоположението и прелестната си архитектура. Това е една от най-хубавите туристически дестинации в Румъния. Страшните кули и замъци на зданието ще ви удивят, както и безумната хубост на Карпатите, където към момента живеят вълци, рисове и кафяви мечки – едни от последните останали в Европа.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР