Безспорно е много важно да се храним здравословно и разнообразно,

...
Безспорно е много важно да се храним здравословно и разнообразно,
Коментари Харесай

Яжте смело тези зеленчуци през зимата!

Безспорно е доста значимо да се храним здравословно и разнообразно, защото по този начин си набираме всички нужни витамини, минерали и микроелементи, които са нужни за всички процеси, които протичат в тялото ни.

Плодовете са доста вкусни, носят ни приятност и прохлада - можете да си ги хапвате просто по този начин като лека закуска или да ги превърнете във вкусна плодова салата от сезонни плодове. Не по-малко обичани са на всички ни плодовите торти или плодовите сладкиши.

Дори и да сте почитатели на сладките изкушения като меденки, бисквити или шоколадови торти, то е по-добре да сте малко по-сдържани в потреблението им, тъй като съдържат доста захар. Това може да докара даже до отключването на диабет, кожни проблеми или пък до затлъстяване, в случай че сте предразположени или имате по-бавен метаболизъм.

От друга страна, плодовете са освен вкусни, само че и доста потребни, като в този момент е сезонът на обичаните от всички зимни плодове като банани и мандарини, които наложително би трябвало да включите в листата си за извършване на покупки идващият път.

Ето кои плодовете са потребни през зимните месеци?

Нар

 Яжте нар през зимата

Той е доста апетитен и апетитен плод, само че дружно с това е много потребен за нашето здраве. Нарът е относително от дълго време обработен, само че все пак и до през днешния ден на доста от хората този плод им звучи като същинска екзотика. Той е доста потребен за нашето здраве, тъй като е богат на потребните антиоксиданти, калий и фибри. Освен това има доста витамини и даже може да се каже, че е същинска витаминозна бомба. Трябва да хапвате нар през зимата, тъй като тогава е сезонът му и тъй като нарът бори вирусите.

Често срещан проблем е и това, че хората даже не знаят по какъв начин могат да го употребяват, изключително в случай че не харесват доста нар. Истината е, че можете самоуверено да го добавите в салата ви или пък да си извършите апетитен сок от нар.

Нарът е много функционален откъм методите си на приложимост, т.е. може също по този начин да се употребява за приготвянето на глазура за печено пиле или пък за картофи на фурна. През зимните месеци можете да си вършиме също по този начин много апетитен и благоуханен чай от кора на нар.

Круши

Едва ли има хора, които да не обичат да си хапват сочните и ароматни круши. Именно те са идеалните плодове за зимните месеци, само че и дружно с това елементарно могат да се намерят в магазините по това време на година. Подобно на ябълките, по този начин и те могат да бъдат карамелизирани и стават безумно вкусни.

Ако обичате да си хапвате домакински къс, тогава можете другия път да го извършите къс с круши, които съвършено допълват усета на печивата. От тези плодове можете да вършиме и разнообразни сладко-кисели сосове, които се съчетават идеално с пилешкото и свинското месо, както и със зеленчуците.

Ако сте решили да ги готвите, тогава е най-добре да се спрете на твърдите сортове Боск и Анжу. За салатите е най-добре да се спрете на азиатските круши, защото те имат доста нежна текстура и могат да се хапват даже просто по този начин.

Имайте поради, че крушите много бързо се скапват и по тази причина е значимо да ги консумирате незабавно.

 Крушите са съвършен зимен плод

Винаги си хапвайте задоволително плодове, защото те укрепват имунната ни система и също така са същински склад на разнообразни витамини, минерали и микроелементи, които са доста потребни за нашето здраве. И не забравяйте, че с изключение на разнообразното хранене би трябвало също по този начин да водите деен метод на живот и да упражнявате постоянно, с цел да се радвате на здраво здраве.

А през това време направете живота си по-сладък с нашите предписания за сладкиши с круши, поширани круши или пък салати с нар.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР