Безспорно е, че инцидентът в Мюнстер е атентат. Това каза

...
Безспорно е, че инцидентът в Мюнстер е атентат. Това каза
Коментари Харесай

Експерт по антитероризъм: Безспорно е, че инцидентът в Мюнстер е атентат

Безспорно е, че случаят в Мюнстер е атентат. Това сподели за „ Фокус “ специалистът по антитероризъм Христо Смоленов във връзка случая в немския град Мюнстер, при който камион се вряза в група пешеходци.

Той разясни, че това демонстрира и стилистиката на случая, а точно камион, който се врязва в голям брой хора, които се разхождат умерено в някои от европейските градове. По думите му това сякаш е станало всекидневно и сякаш даже медиите претръпват, а политическата класа се пробва да слага въпросителни, дали е атентат и от кого е проведен.

„ Все едно е дали е „ Ислямска страна “, някои от събудилите се кафези на „ Ал Кайда “ или е свободен сътрудник, както ги назовават във футбола, или вълци единаци “, сподели Смоленов. Той изясни, че вълк единак е човек, който е инфектиран с идеологията на тероризма, а самият тероризъм към този момент се е трансформирал в една човекоубийствена процедура. Експертът разяснява, че терорът има икономическа и идеологическа основа. Според него тук не могат да се хвърлят на едро обвинявания против една или друга религиозна конфесия. „ Тук става дума за човекоубийствената процедура на един развихрил се пазарен тероризъм “, съобщи Смоленов.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР