Безспорният гвозей на днешната програма беше сблъсъка между Даниил Медведев

...
Безспорният гвозей на днешната програма беше сблъсъка между Даниил Медведев
Коментари Харесай

Няма спиране: И световният номер едно е на колене пред Ник Кирьос!

Безспорният гвозей на днешната стратегия беше конфликта сред Даниил Медведев и Ник Кирьос. Двамата играчи завоюваха трофеи през предходната седмица и ни чакаше борба, която спокойне можеше и да е край в надпреварата. Руснакът имаше някои съмнения в хода на сезона, но всички знаем по какъв начин заиграм, щом стъпи на твърдите кортове в Северна Америка, а канберецът го беше побеждавал в 2 от 3-те им срещи това даваше предпоставки за нова тенис епика сред тях.

Предварителните упования изцяло се сбъднаха и вдяхме шоу, което само сходни ексцентрични спортисти биха могли да ни обезпечат. Тяхната уникалност излизаше на проект във всяко едно разиграване и съвсем нищо не можеше да даде превъзходство на другия. В последна сметка финалната наслада беше за австралиеца, който реализира поврат и се наложи със 6:7(1) 6:4 6:2, с цел да продължи към етапа на осминафиналите, в която ще срещне своя съотечественик Алекс Де Минор.



Срещата стартира с голямо превъзходство на сервиращите, като Медведев завоюва първите си два сервис гейма на нула, а Кирьос отговори с поредни извоювани подавания за под 50 секунди. В тези минути разиграванията изцяло липсваха, а посрещачите нямаха необикновен късмет, защото всеки от тях трябваше да се изправи против всесилен начален удар. Все отново можехме да похвалим австралиеца за сериозната му разновидност при ударите, която най-много се показваше в неговите безупречни изяви наоколо до мрежата.

Непоставеният състезател прибягваше постоянно до способа сервис-воле, експлоатирайки прекомерно отбранителната позиция на противника си. Така се стигна до 5:4 в интерес на финалиста от Уимбълдън, когато той подвигна трибуните на крайници посредством брилянтна бекхенд права и международният номер едно се оказа изправен пред сетбол. Последва серия от мощни първи подавания, които задържаха Медведев в резултата и закономерно се стигна до тайбрек. Там Ник завоюва първото разиграване, само че оттова насетне играта му тотално се разпадна и той не взе нито точка повече.



Наглед първенецът от US Open трябваше да има съществено психическо преимущество, имайки поради случилото се в първия сет. Кирьос обаче нямаше желание да отделя прекалено много внимание на пропуснатите шансове и разбра, че няма по какъв начин да надигра съперника си в дълги замени. Точно тези условия принудиха международния 37 да рискува надалеч повече с ударите си и уинърите започнаха да валят от неговата ракета. Московчанинът пък нямаше отговор за мощта на австралиеца и чакаше самобитната тенис стихия да отмине, единствено че това не се случи и по-нискоранкираният състезател задържа задатъка си до последно, с цел да вкара дуела в решителна част.

Финалният сет започва с очевидно превъзходство на Медведев, чиято безгрешна игра докарваше до съществени нервни прояви канбереца. Съвсем скоро пристигнаха и първите брейкболи в актива на топ поставения, само че последваха няколко отлични стоп волета и заплахата беше предотвратена. Внезапно първото подаване на руснака тотално се изгуби, до момента в който Кирьос не се колебаеше да влезе във вътрешността в рамките на корта и справедливо реализира пробив за задатък от 4:2, след което дублира преднина си и се поздрави с втора победа над международен номер едно през своята кариера.

His first win over a current World No. 1 in 8️⃣ years
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР