Безсилни сме преди милия котешки поглед, който жадно търси вниманието.

...
Безсилни сме преди милия котешки поглед, който жадно търси вниманието.
Коментари Харесай

Породи котки със сини очи

Безсилни сме преди благия котешки взор, който жадно търси вниманието. Очите на тези животинки са хипнотизиращи, те могат да погледнат в душата ни и елементарно да си проправят път в нея. Особено, в случай че са синеоки. Представяме ви най-сладките породи котенца, чийто признак са сините очи. Вижте кои са най-известните породи котки със сини очи!

Сиамска котка

Най-известните опашати представители на породи котки със сини очи. Тяхната тъмна четина контрастира отлично с ярките очи и спомага за опияняващи взор на тази порода котки. Те са същински грации, въплъщение на хубостта и финеса.

Балийска котка

 Балийска котка

Прилича на сиамската, само че е с по-дълга и по-тъмна четина. Кристалните сини очи, сладкото мяукане, грацията и интелигентността ги вършат прелестни домашни любимци. Имат дълги пухкави опашки, които на драго сърце размятат след стопанина си.

Яванска котка

Специфичното при тази порода е, че употребява разнообразни тонове на гласа си и за всяко нещо, което желае да каже има особено мяукане. Тя е любвеобилна, отзивчива и синеока. Има не доста дълга четина и мил темперамент.

Хималайска котка

 Хималайска котка

Интересното при нея е, че има разнообразни цветове и нюанси по лицето, ушите, краката и опашката си. Но, очите са смразяващо сини! Цялостният ѝ тип, с нюансите на козината, контрастират сполучливо с тях. Тя е пухкаво сладурче, което обича своите стопани, дома и … дивана! Невероятен домакински любим!

Охос Азулес

Не е измежду най-известните породи котки. Притежава характеризираща се с мрачен цвят четина и сини очи. Екзотична и доста сладка. Името ѝ има испански генезис и в превод безусловно значи сини очи. Сред най-невероятните котки със сини очи е!

Бирманска котка

 Бирманска котка

Те са пухкави и меки, като обичания ти пуловер! Около врата и опашката козината им е по-дълга, лапите на котката са бели, а очите сини. В композиция се получава една сладка муцунка, която с неспокойствие те чака да се прибереш у дома. Нейните цветове преливат като тези на дъгата. Тя е блага, спокойна и доста красива котка.

Тези синеоки котки са доказателство за хубостта, която би могла да съществува и при животните. Сладки, благи, пухкави, насладете им се и внимавайте да не се изгубите в кристално сините им очи.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР