Безсънна нощ във врачанското село Търнак, при това поредна, изкараха

...
Безсънна нощ във врачанското село Търнак, при това поредна, изкараха
Коментари Харесай

Тормоз чрез заплахи за палеж в село Търнак

Безсънна нощ във врачанското село Търнак, освен това поредна, изкараха локалните поданици поради боязън от нови палежи. Още на идната нощ откакто пламнаха 4 къщи хората забелязали по какъв начин човек се промъква към дома на самотно живееща стара жена. Те го подгонили, само че не съумели да го заловен. Това се повторило и на идната нощ в друга къща най-после на селото. Доброволци се пробвали даже да заградят региона, до момента в който пристигна полицията, само че още веднъж не съумели.

„ В гонката участваха и кметът и полицията. Той обаче съумя да избяга ”, описа локален гражданин пред Нова телевизия.

За палежите има арестувани, жителите на Търнак обаче считат, че същинският подпалвач е към момента на независимост. „ Да, има арестуван за палежите, само че той не е причинителят. Смятам по този начин, тъй като опитите за палежи не престават. Хванали са още двама души на по 13-14 години, само че палежите не престават. Този, човек, който сме видели не е бил апаш, тъй като, в случай че беше подобен, той просто щеше да открадне ”, сподели Искрен.

Бащата на един от арестуваните съобщи, че синът му има отклонения и проблеми с алкохола. „ Чувствам, че не е добре. Имаше моменти, в които откачаше. А и майка му беше шизофреничка. Не мога обаче да кажа дали синът ми е направил палежите ”, добави той.

Един от локалните получил опасност по Facebook от подправен профил. „ Ей в този момент потеглям с мафията и ще умирате ”, гласи част от полученото известие.

От Министерство на вътрешните работи обявиха, че няма да разясняват случая и, че те са свършили своята работа и не престават да го вършат.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР