Безработицата в Германия нарасна повече от очакваното през юни, което

...
Безработицата в Германия нарасна повече от очакваното през юни, което
Коментари Харесай

Безработицата в Германия нарасна повече от очакваното през юни

Безработицата в Германия набъбна повече от предстоящото през юни, което демонстрира, че сложните стопански условия оказват въздействие върху пазара на труда, съобщи Ройтерс и Българска телеграфна агенция, базирайки се на държавни данни

Федералната работа по труда на страната заяви, че броят на хората без работа се е нараснал с 28 000 след сезонни корекции до 2,61 милиона през шестия месец на 2023 година.

Анкетирани от Ройтерс анализатори чакаха безработните да се усилят с 13 000.

" По-трудните стопански условия в този момент се усещат и на пазара на труда ", сподели ръководителката на бюрото по труда Андреа Налес. " Безработицата се усилва и растежът на заетостта губи скорост “, добави тя.

Сезонно изгладеното равнище на безработица се увеличи до 5,7 на 100 през настоящия месец по отношение на 5,6 % през май.

Броят на безработните е със 192 000 по-висок, в сравнение с през юни 2022 година Дори и без да се вземат поради украинските бежанци, безработицата би се нараснала на годишна база, показва бюрото по труда.

През юни в най-голямата европейска стопанска система имаше 769 000 отворени работни позиции или със 108 000 по-малко от преди година.

Икономистите предвиждат, че броят на безработните ще се увеличи леко през 2023 година, само че равнището на безработицата ще остане като цяло непроменено по отношение на миналата година.

Междувременно от статистическата работа на страната " Дестатис " (Destatis) оповестиха, че продажбите на дребно през май са се нараснали с 0,4 на 100 на месечна база в действително изражение. По този метод данните изненадахаанализаторите, които чакаха индикаторът да остане без смяна по отношение на април

В съпоставяне с май 2022 година продажбите са намалели с 3,6 на 100 в действително изражение.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР