Безпрецедентният достъп до космоса води до всякакви страхотни нови идеи,

...
Безпрецедентният достъп до космоса води до всякакви страхотни нови идеи,
Коментари Харесай

Строят център за данни на Луната

Безпрецедентният достъп до космоса води до всевъзможни страхотни нови хрумвания, в това число вероятността за запазване на данни на лунната повърхнина. Стартиращата компания за облачни калкулации Lonestar Data Holdings разгласи резултатите от последния си кръг на финансиране, приближавайки я една крачка по-близо до тази цел, заяви " Труд бг ".

Базираната във Флорида компания набра 5 милиона $ за основаване на лунни центрове за данни, разгласи Lonestar в прессъобщение.

Lonestar да сътвори жизнеспособна платформа за предпазване на данни и периферна обработка (т. е. практиката за обработка на данни покрай източника, като средство за понижаване на латентността и възстановяване на честотната лента) на Луната.

„ Данните са най-великата валута, основана от човешката раса ", сподели Крис Стот, създател на Lonestar, в изказване от април 2022 година „ Зависим от тях за съвсем всичко, което вършим, и е прекомерно значимо за нас като тип, с цел да го съхраняваме във все по-крехката биосфера на Земята. Най-големият сателит на Земята, нашата Луна, съставлява идеалното място за безвредно предпазване ".

Центровете за данни са формирани от свързани сървъри, които съхраняват и трансферират цифрови данни. Нарастващият брой центрове за данни на Земята съставлява опасност за околната среда, като способства за потреблението на сила и цифровото замърсяване. Изграждането на центрове за данни на Луната може да облекчи този проблем, в допълнение към обезпечаването на по-сигурен метод за запазване на данните.

През декември 2021 година Lonestar сполучливо организира тест на своя център за данни на борда на Международната галактическа станция. Компанията към този момент е подготвена да изстреля дребен център за данни на лунната повърхнина по-късно тази година като част от втората лунна задача на Intuitive Machines - IM-2.

Миниатюрният център за данни тежи към 1 кг и има потенциал от 16 терабайта, сподели Стот пред SpaceNews. Той добави, че първият център за данни ще черпи сила и връзки от спускаемия модул. Той ще действа най-много 2 седмици, само че ще потвърди постижимостта на концепцията.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР