Безпрецедентна суша в Афганистан доведе до масов глад в някои

...
Безпрецедентна суша в Афганистан доведе до масов глад в някои
Коментари Харесай

Семейства продават децата си в Афганистан, за да се спасят от глад

Безпрецедентна суша в Афганистан докара до всеобщ апетит в някои региони на страната. Семейства продават децата си, с цел да могат да изхранват останалите, оповестява Си Ен Ен.

Продължаващата четири години суша затвърждава опасенията, че климатичните промени оказват гибелен резултат върху една от най-уязвимите страни в света, унищожена от десетилетия военни спорове.

Телевизията е разговаряла с поданици на град Херат, принудени да изоставен домовете си. По данни на Организация на обединените нации над 275 000 души са мигрирали поради засушаването, унищожило изцяло земеделието в региона.

Пред камерата майка споделя, че е изгубила брачна половинка си във войната, едната си щерка - поради измененията в климата, а неотдавна е била принудена да даде 6-годишното си дете на друго семейство, с цел да може да изхранва останалите. Момичето е било продадено за 3000 $. В момента майката живее в бежански лагер край Херат.

" Дойдох тук с трите си деца, мислейки, че ще получа поддръжка, само че това не стана. Дадох щерка си на един мъж за 3000 $, само че до момента ми е платил единствено 70. Нямах пари, нито храна, нито кой да ни изкара - брачният партньор ми бе погубен ", споделя дамата.

" Дъщеря ми не знае, че е продадена. Нямах избор. Кой би придал част от сърцето си, в случай че има различен метод ", пита тя.

Детето се намира в същия лагер, в по-богата тента, със своя покупател. Обещано е за жена на 10-годишния му наследник. Бащата изяснява, че постъпката му е " благотворителна ". " Семейството нямаше какво да яде. Гладуваха. И аз съм безпаричен, само че знам, че последователно ще се разплатя, за две или три години. "

Този случай не е изолиран, прибавя Си Ен Ен. Друг мъж разказал пред екипа, че е продал 4-годишната си щерка, тъй като имал задължения и никаква издръжка за фамилията си. Трябвало или да се разплати, или да отстъпи детето си.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР