Безпрецедентна репресия срещу независимия вестник Труд е в ход в

...
Безпрецедентна репресия срещу независимия вестник Труд е в ход в
Коментари Харесай

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Бруталната акция за унищожението на Труд продължава - тероризират и семейството на Петьо Блъсков, полиция изхвърля журналистите от редакцията

Безпрецедентна принуда против самостоятелния вестник " Труд " е в ход в този миг. Представители на Министерството на културата и на регионалната администрация на София запечатват офисите на редакцията под диктовката на културния министър Велислав Минеков и неговия шеф Румен Радев.

Екипи на ПИК TV са на място и излъчват онлайн бруталната политическа поръчка за заличаването на медията.

Очаква се на място в офисите на " Труд " на ул. " Лъчезар Станчев " 7 да дойде още полиция, която да изхвърли на улицата сътрудниците публицисти.

Петьо разгласи пред публицистите, че хората на Минеков и му в опит да смачкат вестника.
свързани новини38523преди 1 часа38920преди 2 часа
" Аз съм в демократична страна и не мога да позволи, че ще се задейства по този метод една лимитирана административна власт да тероризира една медия. Какви проекти да вършим, изобщо не съм очаквал, че ще се стигне до тази обстановка? И освен това човек, който трябваше да е в съда и да го осъдят за прекъсване на метрото (Светослав Трайков), е пристигнал тук да репресира медията. Ние не мърдаме от тук, това е гражданско непокорство. Утре " Труд " ще излезе на първа страница с това известие: " Редакцията на " Труд " афишира гражданско непокорство ". Да пристигна полицията да ни изнесе, да видят всички, които се борят за свободата на словото, по какъв начин администрацията на България, дружно с полицията, тероризира един вестник ", разгласи по-рано през днешния ден Петьо Блъсков.

Собственикът на " Труд " сподели и документ, определение на Административен съд-София град, във връзка със снаха му, която работи в Министерството на културата. Същата от август не получава нито стотинка, а върви и си прави работата всеки ден.

" Сигурно чакаме полиция. Ние без полиция няма да излезем ", отсече Блъсков. " 32 години народна власт, с цел да пристигна най-после полиция и един служител терорист да затвори вестника ", изригна Блъсков, в чийто офис влязоха и служители на реда, които му желаеха персоналната карта.

" Стягайте се, че и вас ви чака. Вече е написан описът, има редичка. Който не слуша, айде - кой за налози, кой за наеми, кой за друго ", обърна се притежателят на " Труд " към сътрудниците публицисти, а синът му Петьо П. разгласи, че този ден би трябвало да се помни, защото се връщаме във времената отпреди 1989 година " И всичко това става с безмълвното единодушие на офицер Радев ", сподели още основният редактор на вестника.

Пред ПИК TV Петьо изясни, че може и да го арестува полицията.

Той беше заставен да подпише съобщение, че е осведомен с наредбите и в случай че не извърши в законов период настояването да освободи офисите, може да се стигне и до наложително изнасяне. Собственикът на " Труд " подписа и съобщение, че няма да прави дейности, които да препятстват осъществяването на заповедта.

" Министерството на културата се ръководи от терористи, спирачи на метрото. Ей го единия (б.а. Светослав Трайков), а другият се намира в кабинета си (б.а. Велислав Минеков) ", изригна Блъсков.

ГЛЕДАЙТЕ НА ЖИВО Пожарна охрана ПИК TV:









Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР