Безпрецедентна проверка на инспектори от министерството на енергетиката, на околната

...
Безпрецедентна проверка на инспектори от министерството на енергетиката, на околната
Коментари Харесай

Две министерства и КЕВР започват проверка на Топлофикация Габрово

Безпрецедентна инспекция на инспектори от министерството на енергетиката, на околната среда и на КЕВР влиза в Топлофикация Габрово. Целта е да се открият аргументите, заради които тази зима габровци стояха на студено, плащаха двойни сметки, а в редките случаи, когато ТЕЦ-ът работеше, провокира мощно замърсяване на въздуха в града. Това разгласи министърът на енергетиката Румен Радев по време на брифинг с присъединяване на кмета на Габрово Таня Христова, която алармира за неприятната работа на локалната топлофикация.

" Топлофикация Габрово " може да не работи през идния зимен сезон, сподели кметът на Габрово Таня Христова на брифинг в Министерството на енергетиката, предава Българска телеграфна агенция. По думите й, през миналата зима габровци на процедура не са имали централно отопление, тъй като през ден е имало повреди. Според нея макар множеството инспекции и санкции, не е имало смяна в топлоподаването от локалното сдружение.

Министърът на енергетиката Румен Радев добави, че вероятните механически решения за обществени обекти в града са прекосяване на природен газ и монтиране на термопомпи. Битовите клиенти и до момента са се включвали в енергийната мрежа. Търсят се и дълготрайни ограничения. " Няма да остане никой неподкрепен, най-малко за този отоплителен сезон ", посочи министър Радев.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР