Безпрецедентен обиск на полицията в нощно заведение в Пловдив. Около

...
Безпрецедентен обиск на полицията в нощно заведение в Пловдив. Около
Коментари Харесай

Полицята съблече голи 400 души в заведение при проверка за наркотици: Потърпевшите

Безпрецедентен обиск на полицията в нощно заведение в Пловдив. Около 400 клиенти на дискотека в града са били подложени на инспекции за опиати. Според тях при обиските са били принудени да се събличат, заяви Нова тв.

Час след среднощ на Гергьовден четири буса с служители на реда паркират пред заведението и стартират инспекция. Тя е траяла близо пет часа, а гостите на обекта са били подробно тествани. Никой е нямал право да напуща дискотеката.

" Спряха музиката и подредиха всички в колона. Започнаха да ревизират всеки и не ни пускаха да си вървим. Това продължи дълго време. Абсолютно всички бяхме събличани - за мен това не е обикновено и е унизително ”, изясни клиентка на заведението.

" Съблякох си панталона, накараха ме да клекна и ми издадоха протокол. Това се случи с всички останали. Не ми е прелестно, не се усещам окей ”, добави различен клиент.

Мъж, работещ на входа на заведението, сподели, че служителите на реда са нахлули, спрели са музиката и са почнали да се държат надменно. " Закараха ме в тоалетната и ме накараха да си смъква гащите. Чисто голи - мъжете ни караха да си смъкваме панталоните и гащите и да клякаме ”, добави той.

Служителка на заведението твърди, че се пробвала да снима опашките от чакащи за инспекция. " През това време единият служител на реда пристигна и ме блъсна през ръцете. Попитах " Защо? ”, а той ми сподели да спра да фотографирам и да изтрия клипа ”, описа Никол Стоянова.

Друга служителка на заведението споделя, че е била арестувана с белезници и отведена в районното. " За да стана поемно лице на някаква жена, в която са намерили един грам марихуана. Аз отхвърлих, а служителят на реда ме заплаши, че ще ми сформира акт от 1000 лева ”, съобщи Антония Камберова.

За NOVA от полицията потвърдиха, че във въпросната вечер е имало профилирана интервенция против разпространяването и използването на опиати. След нея са формирани три досъдебни производства. Потвърдиха и че при обиските хора са били събличани. С уточнението, че се касае за " персонален обиск, който е ставал в обособени пространства ”.

" Въпросът ми е има ли оперативна информация за 400 индивида, че продават и използват опиати, с цел да бъдат обискирани по този метод? Ако това е методът да се ревизират хора, които са отишли да се веселят, ние не сме съгласни ”, безапелационен е притежателят на заведението Деян Найденов.

Потърпевшите считат да подадат тъжба в прокуратурата.

Българската асоциация на заведения показва острото си отвращение от информацията по проблема. В позиция до медиите от организацията настояха за санкции на отговорните.

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР