Безпрецедентен натиск е бил оказван върху наблюдаващите прокурори по делото

...
Безпрецедентен натиск е бил оказван върху наблюдаващите прокурори по делото
Коментари Харесай

Прокуратурата с разкрития за безпрецедентен натиск от директора на ГДБОП по разследването за АМ „Хемус“

Безпрецедентен напън е бил оказван върху наблюдаващите прокурори по делото за автомагистрала „ Хемус “ от страна на ГДБОП. Това разгласи на брифинг представителят на СГП Десислава Петрунова.

Става въпрос за досъдебно произвеждане, обвързвано с източването на 53 милиона лв. от ЛОТ-5 на аутобана и обвиненият Борислав Колев, който беше пуснат под домакински арест преди няколко дни.

„ Бихме желали да осведомяваме обществото за невиждан напън, който беше извършен върху наблюдаващите прокурори по делото за Автомагистрала „ Хемус”. Разследването се води от 3 ноември от екип от двама проверяващи служители на реда в ГДБОП под управлението и надзора на екип от трима наблюдаващи прокурори в Софийска градска прокуратура. По самодейност на проверяващите органи на 6 декември беше повдигнато обвиняване и беше арестуван обвинения Борислав Колев за период от 72 часа. На 9 декември, още веднъж по предложение на проверяващите органи, беше поискано от Софийския градски съд непрекъсната мярка за неотклонение задържане под стража. Съдът постанови домакински арест. Към днешна дата срокът за протестиране не е изминал. Непосредствено след внасяне на настояването в прокуратурата е била извършена среща сред двама наблюдаващи прокурори, проверяващи органи и служащи. На нея прокурорите устно са били известени, че обвиненият желае да даде пояснения по делото. Това би трябвало да стане в наличието на прокурор. На идващия ден – този петък, в Софийската градска прокуратура е постъпило и искане за предписание да бъде доведен обвинения в постройката на ГДБОП, с цел да му бъде извършен разпит ", описа Петрунова.

Очаквайте детайлности!
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР