Безпокойството засяга драматично живота и въздейства на тялото психически и

...
Безпокойството засяга драматично живота и въздейства на тялото психически и
Коментари Харесай

Домашен еликсир против тревожност: По-ефикасен дори от лекарствата

Безпокойството визира трагично живота и влияе на тялото душевен и физически Може и да ви се коства доста примамливо да гълтате хапове за бързо утешение при напрежение и стрес, само че това може да докара до съществени странични резултати като невъздържание с медикаменти. А и никой не би трябвало да пие, камо ли да прекалява с цялостните с токсични химикали, предписвани с рецепта медикаменти! Вместо тях можете да опитате медитация, която е доста ефикасна, а словесната терапия и лечението с дишане са също чудесни способи.
Днес ви представяме античен индийски естествен лек, който оказва помощ за естественото лекуване на тревогата и възстановява психическото здраве и равновесие.

Медът и лимоните дават разпределяне и облекчение на безпокойството. Медът съдържа съединения със забележителен успокоителен резултат, изключително когато се употребява в огромни количества. А редица проучвания демонстрират, че джинджифилът съдържа девет разнообразни съединения, които влияят на рецепторите на серотонина и усилват с до 60 % активирането на невротрансмитерите, като по този метод ефикасно противодействат на тревогата.
Мощен балсам срещу тревога
Съставки:

1 чаена лъжица лимонен сок
1 чаена лъжица настърган джинджифил
1/2 чаена лъжица естествен мед
Указания
Смесете всички съставки в купичка, разбъркайте ги добре и консумирайте този балсам по 3 пъти дневно.
При по-сериозни положения можете да удвоите дозата.

Ето и още билки, които борят тревогата:
Жълтият кантарион евентуално е най-добре познатата билка, която оказва помощ при битката със напрежението и напрежението. Тя се употребява още в далечното минало за облекчение на душевен положения. Проучване даже открива, че жълтият кантарион е ефикасен за облекчение признаците на меланхолия, колкото и медикамента Прозак. Кава кава е доста потребна билка при възприятие на безпокойствие.
Пасифлората е друго растение, познато като мощен релаксант за нервната система. Билката е утвърдена от немските регулаторни органи за отнасяне на нарушавания на съня, възприятие на безпокойствие. Пасифлора също по този начин съдържа антиоксиданти и има противовъзпалителни и потиворакови свойства.

Женско биле е идната билка, която би трябвало да си набавим при положение на стрес и напрежение. Тя възстановява равнищата на кръвната захар и подтиква надбъбречните жлези. Смята се също по този начин, че има свойството да успокоява мозъка.
Лайка, корен от валериана и маточина са други постоянно употребявани билки при бодърствуване и тревога. Те облекчават също по този начин и признаците на стрес и работят отпускащо.
Инфо: zdravivsekiden.com

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР