Безплатни прегледи за туберкулоза организират специалистите от УМБАЛ Д-р Георги

...
Безплатни прегледи за туберкулоза организират специалистите от УМБАЛ Д-р Георги
Коментари Харесай

В Плевен се организират безплатни прегледи за туберкулоза

Безплатни прегледи за туберкулоза провеждат експертите от УМБАЛ " Д-р Георги Странски " в Плевен. Те ще се състоят от 11 до 15 декември в Отделение за диспансерно наблюдаване на заболели с пневмофтизиатрични болести на ул. " Св.св. Кирил и Методий " 20. За това заяви Момчил Цветков, представител на болничното заведение, съобщи БНР.

Прегледите са част от самодейността " Седмица на отворените порти ".

Граждани могат да се съветват със експерти от 11:00 до 12:00 часа и от 14:00 до 16:00 часа след авансово записване на телефон 064 /802 994.

Прегледите ще включват проучване на искащите, при недоволства ще се прави рентгенова фотография, проба " Манту ", а при потребност и микробиологично проучване за съществуване на туберкулоза. През септември в Плевен още веднъж се състояха безвъзмездни съвещания и прегледи за туберкулоза.

Д-р Ирена Коцева от Регионалната здравна ревизия в Плевен уточни, че някои от най-характерните признаци на болестта са кашлица, която продължава повече от три седмици, храчки, изключително когато в тях се появи кръв, нараснала температура, нощно изпотяване, болки в гърдите, засилващи се при дишане и кашлица, изнемощялост и изтощение, безапетитие, загуба на тегло.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР