Безплатни изследвания на гликиран хемоглобин при хора със захарен диабет

...
Безплатни изследвания на гликиран хемоглобин при хора със захарен диабет
Коментари Харесай

Болница във Варна предлага безплатни консултации за пациенти с диабет

Безплатни проучвания на гликиран хемоглобин при хора със захарен диабет ще се проведат във Военноморската болница във Варна.

Кампанията ще протече в интервала 13 - 30 май, оповестиха през днешния ден от Военномедицинската академия (ВМА). Инициативата е под наслов „ Заедно към по-добър надзор на диабета “, като задачата ѝ е да бъдат обхванати хора над 18 години, с към този момент сложена диагноза „ захарен диабет “. Консултациите ще се правят от доктор ендокринолог. Пациентите би трябвало да се запишат авансово на телефони 052/ 386 396 или 052/ 386 339. 

Изследването на гликирания хемоглобин е благонадежден индикатор за надзор на диабета, напомнят от ВМА. Тестът не изисква предварителна подготовка, лишава няколко минути, а резултатът става явен незабавно. Добре е при визитата си за консултация пациентите да носят и предишни лабораторни проучвания, както и друга здравна документи, с която разполагат. 

Захарният диабет е хронично метаболитно заболяване, а постоянното проучване на кръвната захар и на гликирания хемоглобин е от значително значение за сполучливия надзор върху него и предотвратяването на възможни затруднения.

За Българска телеграфна агенция от Академията прецизираха, че тя организира регулярно акции в поддръжка на пациентите с разнообразни болести. Инициативата във Варна е опит този метод да се мултиплицира и в другите лечебни заведения от структурата на ВМА - пет многопрофилни и две за дълготрайно лекуване и рехабилитация.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР