Безплатен градски транспорт за децата до 14 години от днес.

...
Безплатен градски транспорт за децата до 14 години от днес.
Коментари Харесай

Безплатен градски транспорт за децата до 14 години от днес

Безплатен градски превоз за децата до 14 години от през днешния ден. И това изобретение обаче не мина без проблем - въпреки облекчението да влиза в действие от през днешния ден, в Пловдив децата към момента би трябвало да пътуват против билетче от 1 лев, защото картите не бяха доставени в точния момент.

От през днешния ден Стоян към този момент има своя първи формален документ:

" Вълнувах се и както сподели мама се усещах по-голям, тъй като това ми е единственият документ и първият. Обичам да пътувам с градския превоз, тъй като седалките са комфортни и има отопление. "

Галина, родител: " Това облекчение несъмнено ще се отрази добре на фамилния ни бюджет, тъй като той ще пътува цяла година гратис. Понякога има и повече от 2 пъти дневно прилагане на градски транпорт. "

Издаването на картата лишава към 4 минути. За задачата не е нужно да участва детето, само че и дете не може да си издаде карта без родител.

" Когато за първи път родителят идва и на детето не е издадена карта, би трябвало да показа акт за раждане на детето, може и от мобилния телефон, фотография на детето, също от мобилния телефон и документ, с който родителят да удостовери, че има непрекъснат адрес в София посредством персоналната си карта или уверение от районна администрация за сегашен адрес ", изясни Пламен Църноречки, шеф на дирекция " Продажби, маркетинг и стопанска активност " в ЦГМ.

Анета, родител: " Досега закупувах карта на сина ми единствено и само при даване на негова ученическа карта. Сега рзбирам, че има спомагателни условия, Питам кому е нужно това и тази спомагателна документи не утежнява ли в допълнение нещата. "

В София децата, които могат да се възползват от облекчението, са над 80 000.

В Пловдив обаче към момента не могат да се снабдят с документите. Надяват се в понеделник това да се промени.

" Разбира се, стига да не е подправена информацията, че пътуват насам ", увери Георги Стоилов, Оперативна програма " Организация и надзор на превоза " в Община Пловдив.

Картите ще бъдат доставени или довечера, или на следващия ден сутринта.

" Организацията по разнасянето по всичките 5-6 бюра и подготовка с регистри, тъй че най-рано понеделник ще се стартира с издването на тези документи ", добави Георги Стоилов, Оперативна програма " Организация и надзор на превоза " в Община Пловдив.

От общината не чакат да има дефицит на карти.

По тематиката работиха: Цанка Николова, Мариела Хубинова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР