Безплатен достъп до безжичен интернет за граждани на обществени места

...
Безплатен достъп до безжичен интернет за граждани на обществени места
Коментари Харесай

Пускат безплатен Wi-Fi в центъра на Пловдив

Безплатен достъп до безжичен интернет за жители на публични места получава регион „ Централен “. Екипът на районния кмет Георги Стаменов кандидатства по програмата към Европейската комисия WiFi4EU напролет на 2018 година, а на 10 декември е получено удостоверение за утвърждение на плана.

„ Централен “ е единственият претендент в Община Пловдив, който печели ваучер на стойност 15 000 евро по програмата. Георги Стаменов избира зоната към пл. „ Кочо Честеменски “, където ще бъде конфигурирано модерно Wi-Fi съоръжение за гратис ползванe. „ Изключително сме щастливи, че получаваме тази опция, която ще бъде в интерес на живеещите в региона, както и на всички, които минават или прекарват време в парка “, разяснява Стаменов.

На портала на WiFi4EU са се записали над 20 хиляди общини и сдружения на общини. Сред утвърдените претенденти в България са общините Минерални бани, Стрелча, Ивайловград, Сливен, Хисаря, Несебър, Смолян, Велико Търново, Асеновград и други Следващите стъпки, които предстоят на районната администрация, са сключване на съглашение с Европейската комисия и избор на реализатор. Ваучерът покрива разноски за съоръжение и инсталиране на безжични точки за достъп, възнаграждение на абонамент за интернет и за поддръжка на оборудването. Периодът за прилагане на ваучера е 3 години.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР