Безплатен базов курс за първа помощ в планината ще се

...
Безплатен базов курс за първа помощ в планината ще се
Коментари Харесай

Обучават асеновградчани как да оказват първа помощ в планината

Безплатен базов курс за първа помощ в планината ще се организира в Асенoвград, съобщи кореспондентът на .
Инициативата е пилотна за града, а преподавател ще бъде Николай Аргиров. В рамките на базовия курс присъстващите ще придобият теоретични познания, по отношение на травматични увреждания на опорно-двигателния уред, типове кръвотечения, способи и средства за краткотрайно кръвоспиране.
Лекторът ще изясни и за термичните промени, които могат да доведат до контузии по време на поход - общо преохлаждане, измръзване, топлинен и безоблачен удар, изгаряния. Ще бъдат обяснени хигиеничните особености при пребиваването в планински условия. „ Всеки искащ може да участва на мероприятието. То е уместно за хора, които желаят да научат нови неща за оказването на първа помощ в планината, и за тези, които желаят да затвърдят знанията си от предходни години. Особено потребно е за деца. “, показват уредниците.
Съвместният курс, иницииран от асеновградското Сдружение „ Устремени “ и Българския червен кръст, ще се организира довечера /17.10.17 г./ от 19:00 ч. в постройката на Туристически информативен център -Асеновград и ще бъде с дълготрайност към час.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР