Безпилотни таксита на американския автомобилен гигант General Motors (GM) ще

...
Безпилотни таксита на американския автомобилен гигант General Motors (GM) ще
Коментари Харесай

Безпилотни таксита на General Motors тръгват по улиците до две години


Безпилотни таксита на американския авто колос General Motors (GM) ще се появят по улиците на огромните градове на Съединени американски щати още през 2019 година, заяви организация Асошиейтед прес, представена от ТАСС и БГНЕС. На среща с вложители представители на GM обявиха, че корпорацията възнамерява да транспортира пасажери и товари със самоуправляващи се коли.

След две години компанията има намерение да завърши с тестванията на самоуправляемите машини, които към този момент се правят в редица американски градове. В Сан-Франциско, Детройт и Финикс GM тества безпилотни електроколи Chevrolet Bolt ( " Шевроле болт " ). В началото на идната година компанията възнамерява да стартира тествания и по улиците на Ню Йорк. По време на тестванията във всеки автомобил се намира чиновник на компанията в полза на сигурността. Той събира информация за работата на апаратурата и реагиране при възникването на изключителни обстановки по време на придвижване. Но след стартирането на колите в тях ще има единствено пасажери.

Един от съперниците на GM в " умните коли " е компанията Waymo ( " Уеймо " ), която влиза в холдинга Alphabet, както и Гугъл. Днес тя е считана за водач в тази сфера – за 8 години нейните безпилотни коли са минали 5 млн. километра в 20 града на страната. Но за разлика от GM тази компания прави тестванията си отвън огромните градове.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР