Безопасността на околната среда е важна още от първия месец

...
Безопасността на околната среда е важна още от първия месец
Коментари Харесай

Полезни съвети за безопасността на бебето между шестия месец и 1 годинка

Безопасността на околната среда е значима още от първия месец на бебето. Но в интервала 6-12 месец, към този момент би трябвало да си отваряте очите на четири, защото това е моментът, в който дребното стартира да демонстрира все по-осезаем интерес към пространството в близост. И предметите в това пространство най-много.

Ето защо да внимавате в този интервал, с цел да осигурите в действителност безвредна среда за бебето.

Далеч от отоплението

Избягвайте слагането на електрически уреди в стаята на детето или в пространства, до които до може да има възможен достъп. Ако потреблението на подобен апарат е безусловно належащо, уверете се авансово в сигурността и стабилността на системата.

Проверете прозорците

Уверете се, че пердетата на завесите и шнуровете, употребявани за затваряне на щори или ролетни щори, са отвън обсега на дребните. След като бебето е почнало да пълзи, тези въжета могат елементарно да бъдат хванати, дърпани или употребявани като опора за изправяне.

Пазете го от застояла вода

Избягвайте да оставяте надуваеми басейни, ванички или легени с вода (или други течности) тук-там, където дребните биха могли да ги доближат. Децата са доста любопитни и даже единствено няколко сантиметра вода могат да се окажат доста рискови за тях.

Мебели в сигурност

В този интервал детето с изключение на, че ще стартира да пълзи (евентуално), то ще се трансформира и в съвършен „ катерач “, без даже да забележите по кое време. Така че тук още веднъж става дума за значими защитни ограничения, които да му обезпечат най-безопасните мебели и предмети за задачата. Те би трябвало да бъдат постоянни и върху тях да няма рискови предмети, които могат да паднат или то да доближи. Всичко, което е несигурно – да вземем за пример тв приемникът, би трябвало да бъде изместено по този начин, че детето да не може да го доближи. Добре е също по този начин краткотрайно да приберете на високо място декорациите от мебелите, даже книгите с остри ръбове на твърдите корици.

Домашно разчистване

Внимавайте да не излагате детето си на почистващи субстанции, които постоянно са рискови и токсични. Всъщност има химически артикули, които, в случай че се одобряват от деца, могат да бъдат рискови за тях. Когато употребявате почистващи препарати, изберете нетоксични или използвайте оцет и сода бикарбонат там, където е допустимо. Също по този начин постоянно почиствайте уредите за разчистване, защото те задържат много частици, които при наново стартиране, могат да замърсят въздуха. И е добре почистването на дома да се прави постоянно на отворени прозорци, по опция – до момента в който бебето е с някой от фамилията на разходка на открито.

Продължава на страницата на Новите родители

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР