Безопасни ли са асансьорите? Това пита зрител на bTV, който

...
Безопасни ли са асансьорите? Това пита зрител на bTV, който
Коментари Харесай

Безопасни ли са асансьорите: Кой поддържа джиесем модулите и как да реагираме при повреда?

Безопасни ли са асансьорите? Това пита фен на bTV, който е опитал да употребява наложителните джиесем устройства за връзка с техниците.
Оказва се, че огромна част от тях не действат.

Краят на 2016-та - тогава изтече срокът за съоръжение на всички асансьори в страната с телефон за връзка при повреда. Краят на 2019 година - огромна част от устройствата дават недостатъци.

Снимка: bTV

При инспекция модулът въобще не желае да избере. Това значи, че в случай че заседнем, би трябвало по различен метод да сихнализираме – да викаме да вземем за пример, споделя Христо Миланов.

Снимка: bTV

В България има към 55 хиляди асансьора. 13 хиляди - в обществени здания. Инспектират се от държания контрол.

„ Останалите са в частния бранш, когато имаме сигнал, отиваме и ревизираме. Ако установим, че няма такова устройство, се написа акт. От 100 до 2 хиляди лева”, изясни инж. Хригор Къшов, гл. шеф на Дирекция “Инспекция за държавен механически контрол “.

Снимка: bTV

Дори при инспекция, постоянно се ползват трикове за заобикаляне на закона за наложителни джиесем модули:

„ В множеството случаи се поставят сим карти…само да се потвърди, че устройството по време на годишен механически обзор работи по време на демонстрацията на контрольор и след това се маха сим картата”, съобщи Николай Маринков, " Българска асансьорна асоциация ".

Снимка: bTV

При всички случаи, значимо е в случай че заседнем, да не пробваме да излезем сами от асансьора, споделя Емануела Фролошка. Самата тя е претърпяла случай.

Снимка: bTV

„ Асансьорът падна в шахтата. Потеглихме от 12 етаж и се озовахме в шахтата. Нямаше спешен бутон, нямаше и такива устройства, те просто не съществуваха”, изясни тя.

Смята, че в случай че тогава е имало сходни устройство, е можело да се избегне случая.

Снимка: bTV

Освен мобилната връзка - в България не работи и още една от ограниченията за сигурност: макар дадените 700 хиляди лв., още няма обществен указател на асансьорите.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР