Безоблачно ще остане и през нощта, а в повечето райони

...
Безоблачно ще остане и през нощта, а в повечето райони
Коментари Харесай

Женският месец си казва думата: Слънцето ще се редува с дъжд и сняг тази седмица

Безоблачно ще остане и през нощта, а в множеството региони и съвсем безшумно. Минималните температури на следващия ден ще бъдат сред минус 3 и 2 градуса, в София към минус 2°.

 

Повишението при дневните ще продължи и в множеството региони оптималните ще бъдат сред 15 и 20 градуса , по-ниски в крайните източни елементи от страната. Ще се задържи слънчево, с раздрана висока облачност. Ще духа слаб южен вятър.

 

Слънчево ще бъде времето и в планините, с незначителна висока облачност, която по здрач в западните региони ще се вплътни. Ще духа слаб до сдържан вятър от юг-югозапад.

 

Динамично ще бъде времето в Европа. На доста места ще има превалявания - в Северна Европа, на Британските острови и в планинските региони на Централна Европа ще вали най-вече сняг, в останалите централноевропейски и в прибалтийските страни ще преваляванията ще са най-вече от дъжд.

 

След слънчевото утро на Балканите към обяд от северозапад облачността ще се усилва и в западните региони ще има превалявания от дъжд, в планините от сняг, на обособени места обилни по количество. Дневните температури ще се покачват.

У нас още през нощта против сряда облачността ще се усили, а от запад ще стартират превалявания от дъжд, които последователно ще обзет цялата страна и ще продължат и в околните дни.

 

В сряда и четвъртък ще бъде доста прохладно и сензитивно по-студено, а с понижението на температурите в нощните часове тук-там дъждът ще се примесва и ще минава в сняг. Ново стопляне и слънчево време ни чака в петък.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР