Безмесно ястие с картофи е вкусна идея за бърз обяд

...
Безмесно ястие с картофи е вкусна идея за бърз обяд
Коментари Харесай

Без месо: Ако имате 3 картофа и 3 яйца, направете това вкусно и лесно ястие

Безмесно ядене с картофи е вкусна концепция за бърз обяд или вечеря. Необходими са ви няколко елементарни съставки и тридесет свободни минути. Цялото семейство ще се зарадва и скоро ще изискат да го извършите още веднъж.

Необходими съставки:

3 огромни картофа1 връзка магданоз3 яйца1 ч. л. червен пипер1 ч. л. черен пипер1 ч. л. сол100 г резени чедър (или настърган)малко зехтин

Приготвяне:

Измийте картофите под течаща студена вода, обелете ги и по-късно ги измийте още веднъж. Настържете ги на едро ренде.

Сложете настърганите картофи в по-дълбок съд и ги залейте със студена вода, с цел да се отмие нишестето. Разбъркайте и ги оставете да престоят във водата за 3 минути, като през това време тя леко ще потъмнее.

Измийте магданоза, отстранете дръжките и нарежете на ситно единствено листата. По предпочитание може да добавите няколко пера от зелен или див лук. Добавете три яйца към нарязания магданоз.

Разбъркайте с бъркалка добре. Добавете червен и черен пипер, а в случай че желаете може да добавите и подправки по ваш усет.

Прецедете настърганите картофи от водата и ги прибавете към разрушените с магданоз яйца, прибавете чаена лъжичка сол и разбъркайте добре, с цел да се разпределят отмерено всички съставки.

На междинен огън загрейте тиган с незалепващо покритие с малко зехтин или масло, след което разпределете половината от сместа отмерено на дъното на тънка кора. Отгоре се подрежда сиренето, след което се разпределя останалата примес.

Вижте още: Картофени пръчици вместо чипс

Покрийте с похлупак и гответе няколко минути, до момента в който забележите, че долната страна е почнала да поруменява. Обърнете ястието в друга огромна паница, намажете тавата и върнете да се допече от другата страна.

Покрийте още веднъж с похлупак и печете до златистокафяво. Можете да да приготвите това безмесно ядене и на фурна. Сервирайте като главно или като гарнитура.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР