Безкрайни простори пълни с лед и сняг – съвсем не са

...
Безкрайни простори пълни с лед и сняг –
съвсем не са
Коментари Харесай

С “голям крак” и Toyota Hilux през ледената пустиня преди 10 години - видео

Безкрайни простори цялостни с лед и сняг – съвсем не са лизане на захар за автомобилите. Точно преди 10 години Toyota Hilux пътува през Антарктида при изключително мощни ветрове, мраз и лед докъдето може да види окото. Наистина Антарктида е най-враждебната част на света - и в това време съвършен терен за експедиция в тестване на офроуд автомобили.

„ Никакви провокации не могат да спрат Hilux “ - декларират гордо японците. Офроуд пикапът изкачва исландски вулкани и покорява Северния полюс. Това, което до тогава му липсва е Южният полюс, предизвикателството, при което толкова много експедиции са се провалили. Точно затова Toyota прави решителен старт през 2010 г. със особено квалифициран Hilux към заветната цел.

Превозното средство със задвижване на всички колела е първият избор при търсене на транспортно средство от Индийския народен център за изследвания в Антарктика и океан (NCAOR) за безопасно осъществяване на изследователската му експедиция с дължина 4600 км от антарктическата база на Нова до Южния полюс и назад. Общо четири Hilux са готови за тази задача в Toyota South African Motors (TSAM), където се създава модела и за европейския пазар. Тогава машината претърпява много съществени и направо диво изглеждащи модификации.



Arctic Trucks, исландският експерт на Toyota 4x4 за зрелищни преобразувания, подготвя здравия Hilux за всички завършения, които Антарктида може да предложи в поради на това че много предходни опити не са успешни. Правилният избор на гуми и джанти е от значително значение при преминаване на ледници и снежни полета. Изключителните им размери вид “big foot ” и не по-малко значимото оптимално сцепление на хлъзгаво са главно преимущество на деня за неверижни транспортни средства. Експертите от Arctic Trucks внимателно оборудваха Hilux с гуми в мега формат и налягане на въздуха от единствено два бара.

Освен това е осъществена проверка на окачването и задвижването на колелата, само 3,0-литровият, D-4D дизелов двигател остава в първичното си положение и демонстрира надеждните си индикатори в най-студения континент на земята до минус 56 градуса по Целзий. 98 % от континенталната част на Антарктида е покрита с лед и експедицията трябваше да преодолее височини до 3400 метра по пътя си към Южния полюс.

За откривателите на NCAOR обаче достигането на полюса не е най-важната цел, а по-скоро изследванията за състава на снега, ледниковите пейзажи и скалата под ледения пласт. Оборудването за експедиции с принадлежности, принадлежности, както и аварийни елементи, които да бъдат транспортирани от пикапа е съответно важно и нелеко - всяка Toyota Hilux трябваше да носи 1,5 тона потребен товар и три тона товар на ремаркето в съвсем едномесечната обиколка и това при единствено с 2,2 тона ненатоварено тегло.

За непоколебимата Toyota Hilux, готова от Arctic Trucks, това безпроблемно пътешестване през най-негостоприемния район на света беше началото на по-нататъшни леденостудени изследователски пътувания с рекордни резултати. Само две години по-късно десет Hilux, Land Cruiser и Toyota Tacoma изминават 70 000 километра в Антарктика единствено за един изследователски сезон. По време на най-дългата експедиция в историята на тази част на света, всеки от трите машини изминават 9500 километра.

Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР