Безкондукторното таксуване в градския транспорт на Пловдив се въвежда от

...
Безкондукторното таксуване в градския транспорт на Пловдив се въвежда от
Коментари Харесай

Въвеждат безкондукторното таксуване в градския транспорт на Пловдив

Безкондукторното таксуване в градския превоз на Пловдив се вкарва от през днешния ден. Билетите ще се купуват от инсталираните в рейсовете автомати, както и от над 90-те стационарни, които са инсталирани на спирки или пред учебни заведения, учебни заведения и публични здания, оповестиха от Оперативна програма „ Организация и надзор на превоза ".

Автоматите в рейсовете работят с монети от 10 стотинки до 1 лев и би трябвало да се пусне точната сума, защото ресто не се връща. От тях могат да се закупят 3 типа билети: за еднократно пътешестване - 1 лева.; за пътешестване с прехвърляне в границите на 1 час - 1,50 лева.; еднодневен билет за всички линии за един календарен ден - 4 лева

Ръководителят на предприятието инж. Пламен Вълков се надява тестовото тестване този път да е сполучливо, откакто последните седмици взаимни екипи от експерти с испанската компания „ Индра системас " отстраняваха регистрираните досега неизправности.

Ако някой автомат в даден миг не работи, продажбата на билети ще се прави от водача на рейса.

От стационарните автомати може да се закупи книжен билет на стойност 1,50 лева за еднократно пътешестване с прехвърляне в границите на 1 час, еднодневен билет за 4 лева за всички линии в границите на един календарен ден. TVM-ите одобряват банкноти и връщат ресто, заплащането може да стане даже с дебитни и кредитни карти.

Стационарните автомати имат алтернатива „ Анализиране на карта ". Пластичната карта коства 2,50 лева и може да се закупи на профилираните гишета във всяко едно от 6-те районни кметства. Тази карта може да се зарежда от TVM-ите - да вземем за пример билет за 5 лева за всички линии за период от 24 часа след първото валидиране или 9 лева за 10 билета за еднократни пътувания.

Оперативна програма „ Организация и надзор на превоза " припомня, че абонаментни електронни карти за пътешестване в градския превоз се оферират във всички районни администрации. Преференциални карти за възпитаници, студенти, пенсионери, хора в неравностойно състояние и други правоимащи се издават на профилирани гишета: „ Байкал ", ул. „ Отец Паисий " и регион Тракия ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР